avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bonuri fiscale la asociatiile de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bonuri fiscale la asociatiile de proprietari

este obligatoriu de a se trece cif-ul asociatiei de proprietari pe bonurile fiscale in urma achizitionarii de materiale in lipsa unei facturi? si daca "nu" pana la ce suma este valabila achizitionarea fara factura si cif.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:38, 2 Martie 2014
De acord cu postarile facute de @Adriantot si @elga50.
In opinia comisiei de cenzori care-i mai catolica decat Papa, ar insemna ca cei care mai cumpare cate ceva pentru as. prop. sa umble ca bezmeticii prin oras sa caute un furnizor de ace cu gamalii, dar care sa aiba case de marcat care au posibilitatea de a trece si CIF-ul beneficiarului.
La drept vorbind, eu nici nu am stiut si nici nu am vazut asemenea "agregate"... Nu mai vorbesc ca, zilele acestea am citit chiar aici pe Avocatnet ca in curand toate casele de marcat se vor schimba cu cele care au posibilitatea de a intocmi un jurnal de vanzari electronic - jurnal care se va descarca (cred ca zilnic) intr-un server al ANAF, cu intentia declarata a se putea face verificari incrucisate cu situatiile din contabilitatea negustorului (pana acum aceste case de marcat tiparea bonul in 2 ex. unul la client si celalalt la furnizor, care avea obligatia de a-l staoca o perioada de timp in vederea verificarii de catre organe...
...................
Bine ca s-a dat apa la moara unor carcotasi, care abia asteptau sa zica ca, iata astia sunt impotriva masurilor, ca deh, mai fac si ei o "miscare" cu bonurile fiscale.

Asa cum spunea si @elga50, la noi, (aproape)intotdeauna, se intocmeste un referat de necesitate, se aproba de catre conducere si apoi se achizitioneaza bunul respectiv. In caz de urgenta (procurare unei piese, un robinet, etc), rezolvi urgenta, apoi impreuna cu responsabilul de scara, se intocmeste acel referat.

Se pare ca unele dintre comisiile de cenzori isi dau o prea mare importanta, iar altele habar nu au ce este cu ei. Nu este bine nici asa - dar nici asa! Trebuie sa fie o masura in toate.
@GRAI, asociatia este obligata sa treaca CIF-ul pe bonul fiscal daca acesta nu este insotit de factura, pentru valoarea de pana la 100 euro, deoarece prin reglementarile aflate in vigoare au fost transpuse prevederile Directivei 2010/45/CE privind facturarea.
octavia59 a scris:
Firma noastra de cenzori, solicita administratorului sa cumpere consumabile cu astfel de bonuri fiscale sau factura, in caz contrar nu le va accepta in lista de cheltuieli.

Schimbati-va "firma de cenzori" cu un cenzor care stie sa citeasca si sa aplice legislatia, care stie sa faca distinctia intre un platitor si un neplatitor de TVA.
Dar daca nu va deranjeaza aceasta impunere e in regula, cumparati numai cu bonuri fiscale asa cum va spune firma de cenzori. Eu nu procedez asa pentru ca legea nu ma obliga sa cumpar numai de la firme ce emit bonuri cu CIF-ul meu si pentru ca oricum nu deduc TVA-ul nici macar acolo unde primesc factura cu TVA de la furniziri de servicii si utilitati, de la magazine....

OK, am invatat de cativa anisori , cam din ianuarie 2009, ca nu e bine sa contrazici moderatorii. Deci : :vishenka:
Nu veniti cu atentii la moderatori mai ales ca in aceasta discutie nu a moderat nimeni, nu s-au sters nmesaje, nu s-au reeditat mesaje...
Am vazut afise in institutiile publice de genul:
In acest birou nu se primesc atentii!!!:coffee:

Alte discuții în legătură

Normele la codul fiscal prin hg 84/2013, in mo 136/14.03.2013. Mariralu Mariralu Au fost publicate Normele la codul fiscal prin HG 84/2013, in MO 136/14.03.2013. O modificare foarte importanta, care intra in vigoare la data publicarii, ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli bonuri fiscale danabobo danabobo Buna ziua,incepand cu 14.03.2013 se poate deduce tva-ul de pe bonuri fiscale in anumite conditii.Intrebarea e se pot deduce si cheltuielile pt aceste ... (vezi toată discuția)
Deducere tva benzina simoponea simoponea Buna ziua! Pe firma am doua autoturisme unul care merg zi de zi si deduc 100% benzina si toate cheltuielile , ptr ca sunt administrator si il folosesc numai ... (vezi toată discuția)