Adam Grecu a scris:
Pe de alta parte, discutam cu cineva care a mai fost plecat prin EU si mi-a spus ca in piata publica, cel care vinde rosii, castraveti - au casa de marcat si elibereaza bonuri fiscale.
Dar eu nu cred ca neamtu, fratuzul, belgianu... ce elibereaza bon fiscal cand vinde un Kg de castraveti, in piata, solicita cumparatorului sa-i spuna de CIU, CIF, CNP ori seria sasiului automobilului.
Adica eliberarea bonului fiscal si incasarea sumei de catre vanzator este suficient ca acel vanzator sa nu poata face evaziune fiscala, inregistrarea sumei incasate facandu-se automat iar comerciantului i se stabileste tot automat impozitul, fara jdemii de declaratii "unice" cum sunt in Romania.
Iar, revenind la asociatia de proprietari, aceasta nu este platitoare de TVA, nu este platitoare de impozit pe profit si nu vad ce fel de evaziune ar putea face asociatia daca-si scade din registrul de casa suma de 15 lei pentru detergentul cumparat pe baza unui bon fiscal, cu sau fara stampila, cu sau fara CUI, CIF... Am inregistrat intotdeauna bonurile fiscale fara nici o stampila a asociatie, fara nici un CUI al asociatiei... ci doar cu datele firmei care a vandut detergentul, a incasat banii si-a eliberat bonul.