avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Prima concediu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Prima concediu

Se mai aplica prevederile art. 35, alin. (2) din Legea 188/1999 referitoare la dreptul functionarului public la o prima de vacanta egala cu salariul de baza din luna anterioara plecarii in concediu?
Daca nu se mai aplica care este actul normativ care reglementeaza acest lucru.
Cel mai recent răspuns: dborsanu , utilizator 20:38, 7 Mai 2009
Nu generalizati, poate la Dvs nu s-a redus nimic, la noi in institutie singurele sporuri care se dau in prezent sunt cel de vechime si indemnizatia de conducere (beneficiaza 12% dintre funct publici). S-au taiat: spor antena, spor doctorat, spor complexitate, audit. Nu s-a dat nici o decizie scrisa in care funct sa fie anuntati ca sunt taiate, macar sa fie legal; pur si simplu la salar vezi pe fluturasi ca ai cu 15-20% mai putin la salariu.:((
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2009
dborsanu, utilizator
sa nu fie temporar pana la aprobarea bugetului ca din punct de vedere legal nu sunt eliminate, au fost trecute in anumite proiecte in care nu se mai acordau dar in Ordonanta nu au mai aparut.
nu stiu daca e temporar sau nu, atata timp cat bugetul exista si e definitiv; deja s-a taiat acest spor (antena) pe doua luni consecutive, plus celelalte sporuri (complexitate, doctorat, etc), nu exista prevedere bugetara.

Un momentul de fata singurele sporuri care se dau in prezent sunt cel de vechime si indemnizatia de conducere (pt 12% dintre funct publici)
Cunoaste cineva o predevere legala in baza carora nu s-au acordat sporul de antena, complexitate, doctorat?
Discutii au fost la intilniri guvern-sindicate, dar nu gasesc norma legala pt neacordarea acestora, probabil pt ca nu exista.
Deja e a treia luna consecutiv in care nu se acorda, nu are legatura cu rectificarea, au fost sistate incepand cu salariul lunii ian (15febr)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporuri!!! Dana Dana La institutia la care lucrez s-au redus toate sporurile la 1%......inca nu am primit decizia dar e .....pe vine ,si se pare ca se aplica retroactiv cu ... (vezi toată discuția)
Spor 10% radiatii electromagnetice (antena) dborsanu dborsanu In baza legii 188 privind statutul functionarilor publici si a determinarilor efectuate s-a stabilit acordarea sporului de 10% functionarilor publici=spor ... (vezi toată discuția)
Sporuri legale wsx wsx va rog sa-mi spuneti care sunt sporurile legale ce se acorda in prezent functionarilor publici din administratia publica locala?deoarece pe noi ne-a lasat ... (vezi toată discuția)