avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfintarea locului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfintarea locului de munca

Buna ziua,
In cazul in care mi se reduce locul de munca(reducere de personal)cu preaviz de 15 zile.
Trebuie sa fiu prezenta 8 ore/ zi la munca?

Va multunesc!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 12:53, 30 Aprilie 2009
In acest caz angajatorul greseste....conform codului muncii trebuie sa acorde un preaviz de minim 15 zile lucratoare , iar conform CCMUNN preavizul este de 20 de zile lucratoare. Prevederile CCMUNN se aplica tiuturor salariatilor din Romania.
Daca CIM inceteaza ca urmare a restructurarii postului, adica in baza art 65 din codul muncii veti beneficia de cel putin 1 salariu compensator.
Nu mi-am utilizat concediul pe anul trecut si nici pe cel de anul acesta pentru lunile lucrate, plus ore suplimentare.
Angajatorul trebuie sa imi plateasca salariul compensator plus zilele de concediu si orele suplimentare.
Precizez ca am contract de munca pe perioada nedeterminata.

Va multumesc!
Am dreptate in legatura cu plata concediului aferent lunilor lucrate si cu plata orelor suplimentare?
In cazul incetarii contractului individual de munca , zilele de concediu de odihna neefectuate anul trecut si anul in curs se compenseaza in bani. De asemenea trebuie sa se faca si plata orelor suplimentare.
Deci....aveti dreptate.;)
La data concedierii angajatorul trebuie sa va dea toate drepturile banesti cuvenite conform legii: salariul la zi (care cuprinde si orele suplimentare), c/val. zilelor de CO neefectuat pana la data concedierii si salariul compensator.

Alte discuții în legătură

Decizie de preaviz ioanna_c ioanna_c buna ziua. sunt inginer la o firma de constructii. astzi am primit hartiile de preaviz pentru desfacerea contractului de munca incepand din data de 16 ... (vezi toată discuția)
Compensarea in bani a co la incetarea raporturilor de munca. nobo nobo De maine intru in preaviz, 14 zile lucratoare, concediu nu mai pot lua, pentru ca este altcineva programat sa plece si as vrea sa stiu daca agajatorul are ... (vezi toată discuția)
Vreau un sfat ,va rog! dorali dorali astazi ,am fost informati de la serviciu ca toti suntem in preaviz de la data de 2 noiembrie, fara ca noi sa fi semnat ceva...ni sau dat salariile, si patroana ... (vezi toată discuția)