avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfintarea locului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfintarea locului de munca

Buna ziua,
In cazul in care mi se reduce locul de munca(reducere de personal)cu preaviz de 15 zile.
Trebuie sa fiu prezenta 8 ore/ zi la munca?

Va multunesc!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 12:53, 30 Aprilie 2009
In situatia in care veti fi concediat nu mai aveti obligatia sa platiti aceea suma de bani, pentru ca contractul individual de munca va inceta din motive neimputabile dumneavoastra.
Prin urmare beneficiez de un salariu brut compensator si nu de mai multe?
Concedierea este echvalenta cu reducerea locului de munca datorita conditiilor economice ale companiei?
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2009
adle, utilizator
Nu are relevanta faptul ca vi s-au acordat 15 zile in loc de 20 de preaviz. Nu este cauza ce poate atrage nulitatea deciziei de concediere. Singurul lucru pe care il puteti obtine (in instanta) este plata pe cele 5 zile diferenta.
Dar depinde ce doriti dvs. Daca doriti reintegrarea in functie, asteptati sa primiti decizia si sa vedeti atunci daca este legala sau nu. Daca nu doriti reintegrarea, atunci e simplu. Puteti cere banii de pe cele 5 zile de preaviz diferenta, concediul de odihna, salariul compensatoriu etc. Daca nu vi se acorda, puteti adresa cererea instantei competente.
Da....veti beneficia de minim un salariu compensatoriu plus toate celelalte drepturi la zi...iar in cazul concediului de odihna neefectuat, acesta se compenseaza in bani.
adle a scris:

Prin urmare beneficiez de un salariu brut compensator si nu de mai multe?
Concedierea este echvalenta cu reducerea locului de munca datorita conditiilor economice ale companiei?

Daca nu aveti o prevedere mai avantajoasa in contractul colectiv la nivel de unitate sau in cel la nivelul ramurii in care este societatea, atunci da, avetio dreptul la 1 salariu compensator conform contractului colectiv de munca la nivel de tara.

Concedierea se poate face pe mai multe motive, dintre care unul este cel mentionat de dvs, dificultati economice ale companiei.

Alte discuții în legătură

Decizie de preaviz ioanna_c ioanna_c buna ziua. sunt inginer la o firma de constructii. astzi am primit hartiile de preaviz pentru desfacerea contractului de munca incepand din data de 16 ... (vezi toată discuția)
Compensarea in bani a co la incetarea raporturilor de munca. nobo nobo De maine intru in preaviz, 14 zile lucratoare, concediu nu mai pot lua, pentru ca este altcineva programat sa plece si as vrea sa stiu daca agajatorul are ... (vezi toată discuția)
Vreau un sfat ,va rog! dorali dorali astazi ,am fost informati de la serviciu ca toti suntem in preaviz de la data de 2 noiembrie, fara ca noi sa fi semnat ceva...ni sau dat salariile, si patroana ... (vezi toată discuția)