avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfintarea locului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfintarea locului de munca

Buna ziua,
In cazul in care mi se reduce locul de munca(reducere de personal)cu preaviz de 15 zile.
Trebuie sa fiu prezenta 8 ore/ zi la munca?

Va multunesc!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 12:53, 30 Aprilie 2009
Am rezolvat o parte din probleme cu ajutorul dumneavoastra. Va multumesc.
Mi-a mai ramas plata salariului.
Contractul expira in data de 10.05.2009, am cerut sa fiu platita anticipat in data de 06.05.2009.
Angajatorul nu doreste sa efectueze plata salariului decat in data de 15.05.2009 la fel ca toti angajatii.
Ce pot face in acest caz?
Exista riscul sa nu fiu platita?
PS: Am postat pe forum si un subiect nou denumit plata anticipata a salariului
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2009
adle, utilizator
Din comoditate angajatorul efectueaza platile la data cand se latesc salariile la toti salariatii. Mai asteptati cateva zile si veti lua banii.
Daca nu vi-i da atunci sesizati la ITM care ii poate sanctiona pentru asa ceva.
Nu exista nimic care sa il oblige pe angajator sa plateasca drepturile banesti cel tarziu la data incetari contractului de munca?
Daca nu postam acest mesaj pe forum eu ca si angajat eram nedrepatatit.
Ei nu au stiut de preaviz 20 zile lucratoare, ca trebuie sa imi dea salariul compensator!
Am preavizul in care este scrie 15 zile lucratoare si de fapt data de la care s-a emis si data la care se incheie contractul este de 15 zile calendaristice. Inadmisibil!
Am anuntat printr-un mail numarul de ore lucrate.
Sunt obligati ca la data lichidarii sa imi vireze toate drepturile banesti din perioada 01.04.2009 pana in 10.05.2009?
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2009
adle, utilizator
Art. 161.
(1) Salariul se plăteşte în bani cel puţin o dată pe lună, la data stabilită în contractul individual de muncă, în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în regulamentul intern, după caz.
(2) Plata salariului se poate efectua prin virament într-un cont bancar, în cazul în care această modalitate este prevăzută în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Plata în natură a unei părţi din salariu, în condiţiile stabilite la art. 160, este posibilă numai dacă este prevăzută expres în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în contractul individual de muncă.
(4) Întârzierea nejustificată a plăţii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.
Dupa cum vedeti, se aplica prevederile alin. (1) din codul muncii. Daca sunt prevederi ce va avantajeaza in documentele precizate la acest alineat, se aplica acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de preaviz ioanna_c ioanna_c buna ziua. sunt inginer la o firma de constructii. astzi am primit hartiile de preaviz pentru desfacerea contractului de munca incepand din data de 16 ... (vezi toată discuția)
Compensarea in bani a co la incetarea raporturilor de munca. nobo nobo De maine intru in preaviz, 14 zile lucratoare, concediu nu mai pot lua, pentru ca este altcineva programat sa plece si as vrea sa stiu daca agajatorul are ... (vezi toată discuția)
Vreau un sfat ,va rog! dorali dorali astazi ,am fost informati de la serviciu ca toti suntem in preaviz de la data de 2 noiembrie, fara ca noi sa fi semnat ceva...ni sau dat salariile, si patroana ... (vezi toată discuția)