avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea unui apartament aflat in indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea unui apartament aflat in indiviziune

Suntem trei frati care prin succesiune am dobindit,in proportii egale,apartamentul parintilor decedati.Pentru ca fiecare dintre noi avem alte proprietati,am hotarit sa vindem apartamentul respectiv.Unul dintre frati a"bagat"in apartament pe fiul lui promitind ca,imediat,dupa gasirea cumparatorului va elibera spatiul.Am gasit cumparator dupa aproape 6 luni dar acum,fratele care a ocupat spatiul nu mai recunoaste adeziunea la vinzare refuzind sa semneze actele.Nici fiul lui nu vrea sa paraseasca apartamentul pentru a fi prezentat,eventualilor cumparatori,ca spatiu gol.As ruga pe cei priceputi in astfel de situatii sa ne sfatuiasca,pe mine si fratele meu care dorim vinzarea si care avem impreuna 2/3 din proprietate,ce ar trebui sa intreprindem pentru a reusi vinzarea apartamentului.Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: alexusbr , utilizator 17:10, 10 Martie 2014
Cine doreşte să încerce o mulţime de artificii juridice, este liber să o facă. Eu însă, dacă aş fi în situaţia domnului care a ridicat problema discutată, aş deschide succesiunea în instanţă, aş cere despăgubiri pentru toate prejudiciile aduse până la data soluţionării procesului, apoi, dacă ar mai fi necesar, aş apela la serviciile unui executor judecătoresc pentru punerea în aplicare a hotărârii judecătoreşti.
teodorescusandu a scris:

De ce sa plateasca de vreme ce poate sta gratis.

teodorescusandu a scris:

nu are nici un titlu pentru a ocupa apartamentul dar nici nu dorim sa inducem in familie tensiuni suplimentare.

M-ar interesa unde pot vedea un model pentru a-l notifica

Sta pe de-a moaca fiindca va ia de ...om bun. (va rog sa ma iertati, caci banuiesc ca stiti ce vorba romaneasca imi trecu prin cap).

Caile legale (chiar daca unii le numesc artificii) sunt aproape intotdeuna mai multe. Dar cand cineva spune "nu dorim sa intoducem in familie tensiuni suplimentare", te-a cam legat de maini si de picioare cu vreo 99,9 % din caile posibile.

In privinta "modelului" de notificare, daca doriti sa-l ...mângâiaţi în scris cu te-miri-ce model luat de te-miri-unde, cautati-l si-l veti gasi. Dar mai bine nu va mai străduiţi, fiindca pierdeţi vremea de pomană. E ca şi cum v-ati bandaja cu leucoplast, acolo unde medicul ar socoti ca trebuie sa puna... bisturiul.

Oameni buni, dupa Noul cod de procedura civila, nici macar eu in propriul meu calculator nu mai gasesc ceva care sa aducă vag (nu mai zic să semene) cu ceea ce ar trebui să scriu în hartia/acţiunea/notificarea de mâine. Si dvs. doriti modele!?. :(
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2014
romascanu, moderator
Nu puteti cere cu success chirie de la fiul unuia dintre coproprietari, acesta opunand faptul ca sta in partea de proprietate a tatalui sau...e dificil, dar sansele ca actiunea sa va fie respinsa este mare de tot! Apoi, opinez si eu ca sunt posibile ambele variante concomitente, adica sa initiati o actiune de iesire din indiviziune cu plata sultei de 1/3 catre fratele "incorect" , cu o cerere auxiliara de obligare a acestuia la plata chiriei lunare perceputa de la data ocuparii apartamentului si pana la data eliberarii sale....Acest capat de cerere va diminua sulta pe care ati avea-o de plata.
Daca tot nu vrea sa plece de bunavoie, va trebui sa faceti si o actiune in evacuarea fiului....success!
Cred ca ar trebui sa va mutati in apartament, fie si pentru o scurta perioada.
S-a tot vorbit de sulta, dar daca fratele care nu vrea sa vanda nu este de acord cu pretul oferit de ceilalti doi, ce se intampla? Cine stabileste pretul corect?

Alte discuții în legătură

Ajutor urgent: nepotii pot fii desmosteniti? speranta2011 speranta2011 Buna ziua, am o intrebare urgenta: o bunica poate sa isi desmosteneasca nepotii obligindui sa vinda apartamentul la care sunt coproprietari impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate Ionuț3091 Ionuț3091 Buna ziua. As avea si eu o nelămurire. Dacă există un titlu de proprietate cu 5 frați trecuți ca si proprietari dar doar unul singur la folosit si la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! cand exista un apartament in curs de succesiune iar ... Mire96 Mire96 Buna ziua! Cand exista un apartament in curs de succesiune iar unul dintre mostenitori locuieste acolo desi in urma succesiune cei 3 frati au dreptul egal la ... (vezi toată discuția)