avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea unui apartament aflat in indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea unui apartament aflat in indiviziune

Suntem trei frati care prin succesiune am dobindit,in proportii egale,apartamentul parintilor decedati.Pentru ca fiecare dintre noi avem alte proprietati,am hotarit sa vindem apartamentul respectiv.Unul dintre frati a"bagat"in apartament pe fiul lui promitind ca,imediat,dupa gasirea cumparatorului va elibera spatiul.Am gasit cumparator dupa aproape 6 luni dar acum,fratele care a ocupat spatiul nu mai recunoaste adeziunea la vinzare refuzind sa semneze actele.Nici fiul lui nu vrea sa paraseasca apartamentul pentru a fi prezentat,eventualilor cumparatori,ca spatiu gol.As ruga pe cei priceputi in astfel de situatii sa ne sfatuiasca,pe mine si fratele meu care dorim vinzarea si care avem impreuna 2/3 din proprietate,ce ar trebui sa intreprindem pentru a reusi vinzarea apartamentului.Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: alexusbr , utilizator 17:10, 10 Martie 2014
Se stabileste de comun acord sau prin instanta.

Cris, dupa ce o instanta stabileste ca persoana care folosea imobilul nu avea titlu sau un alt drept, se poate obtine obligarea acelei persoane la plata lipsei de folosinta, despagubiri, cheltuieli...
Cu furt si tulburare, in functie de ce pot dovedi partile in penal, e alta treaba, depinde de modul de intrare in posesie etc.
Cat despre cum se dovedeste dezacordul celorlalti coproprietari... surpriza-surpriza, de-aia are rost notificarea si executorul. :D
Daca al 3-lea nu este de acord sa vanda e clar ca nu se vor putea intelege de comun acord asupra pretului(oricat i s-ar oferi). In cazul acesta ramane in sarcina instantei sa o faca. Dar cum se face asta? In urma unei expertize? Cine o plateste? Cat ar putea sa coste? Poate fi contestata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor urgent: nepotii pot fii desmosteniti? speranta2011 speranta2011 Buna ziua, am o intrebare urgenta: o bunica poate sa isi desmosteneasca nepotii obligindui sa vinda apartamentul la care sunt coproprietari impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate Ionuț3091 Ionuț3091 Buna ziua. As avea si eu o nelămurire. Dacă există un titlu de proprietate cu 5 frați trecuți ca si proprietari dar doar unul singur la folosit si la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! cand exista un apartament in curs de succesiune iar ... Mire96 Mire96 Buna ziua! Cand exista un apartament in curs de succesiune iar unul dintre mostenitori locuieste acolo desi in urma succesiune cei 3 frati au dreptul egal la ... (vezi toată discuția)