avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Drepturile femeii
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Drepturile femeii

Buna ziua si Jristos a inviat! As dori sa aflu si eu, va rog, care sunt reglementarile adoptate recent la nivel european dar si in celelalte state ale lumii (tarile arabe, Africa etc) in ceea ce priveste drepturile femeii. Realizez un referat pe tema Drepturile femeii in UE si in restul lumii si vreau sa ma documentez cat mai temeinic. Va multumesc frumos. O zi frumoasa tuturor (cielodellasera@yahoo.com)
cielodellasera a scris:

Buna ziua si Jristos a inviat! As dori sa aflu si eu, va rog, care sunt reglementarile adoptate recent la nivel european dar si in celelalte state ale lumii (tarile arabe, Africa etc) in ceea ce priveste drepturile femeii. Realizez un referat pe tema Drepturile femeii in UE si in restul lumii si vreau sa ma documentez cat mai temeinic. Va multumesc frumos. O zi frumoasa tuturor (cielodellasera@yahoo.com)


In dreptul musulman femeia aproape ca nu are niciun drept.
Deosebirile fata de dreptul din tarile civilizate este zdrobitoare.
Am vazut de curand femei care traiesc in Afganistan care erau pozate pt buletin cu fata acoperita...nici macar ochii nu se vedeau...

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc tuturor celor care m-au ajutat oferindu-mi informatii pe aceasta tema. Mentionez totusi ca nu imi fac lucrarile prin metoda "Copy-Paste". Aveam cateva informatii dar vroiam sa fiu...up to date....Oricum, sunt de parere k drepturile femeilor afghane, de exemplu, practic nu exista, femeile afghane nu exista...ele sunt folosite doar ca niste obiecte...cred k si un animal este tratat mai bine...am vazut intr-un documentar cum sunt omorate prin lapidare...Groaznic!
Din păcate şi prin unele zone de la noi din ţară mai existe forme de omor prin lapidare cum ar veni (împotriva legii şi a firii naturii bineînţeles) şi ..alte variante cum ar fi să spunem (pumni, picioare, bâte şi topoare) şi încă prin alte zone. Mai mult ne confruntăm în spaţiul în care trăim cu o încălcare a drepturilor femeii.
Omor prin lapidare in Romania?
Recunosc ca nu prea ma uit la stiri, insa chiar asa de departe nu cred ca se ajunge...

Aveti ceva date concrete cand spuneti asta? Ma refer la lapidare in Romania!

Referitor la tema... mi se pare mut prea vasta pentru o lucrare de diploma. Incercati ceva de genul: studiu comparativ in interiorul eu...
In interiorul eu exista deja atat de multe siteme de drept... adica de citit si de scris gramada!

Si un sfat: nu va bazati prea mult pe ce spune unul sau altul, in special pe internet.
Daca cineva spune: in Iran legea spune asa, inainte de a lua afirmatia ca fiind adevarata incercati sa citi direct ce spune legea respectiva!
Internetul ajuta insa in acelasi timp se scriu atat de multe.. si majoritatea sunt afirmati.. sa spunem indoielnice, cel putin!
Am specificat: forme, cum ar veni, variante, am folosit puncte puncte, am enumerat în paranteză, pentru a se înţelege că nu mă refer la forma exactă de omor prin lapidare ci la cele cu lovituri multiple aplicate cu diferite obiecte. Ori nu trebuie să vă uitaţi mult la televizor ca să auziţi de câte cruzimi se întâmplă. Am specificat de asemenea: în unele zone, referindu-mă la cazurile de care am zis mai sus, unde se mai pierde omul cu firea la băutură şi îşi execută nevasta infidelă.
Era o idee subtilă, păcat că aţi înţeles-o greşit.

Alte discuții în legătură

Justificarea interdictiei purtarii valului islamic in belgia rebecca lavinia rebecca lavinia incalcarea libertatilor religioase nerespectarea valorilor cultural-religioase (vezi toată discuția)
Despre pakistan. ContSters98812 ContSters98812 dak se poate as dori sa stiu tot ce se poate despre pakistan.religie,casatorie....etc (vezi toată discuția)
Caderea lui hosni mubarak,ofera o portita pentru expansiunea fundamentalismului islamic ? Radu Gabrian Radu Gabrian Intr-o zona,nesigura,caderea unui conducator cu puternice radacini militare,de altfel ca si predecesorii sai,Gamal Abdel Nasser si Anwar El- Saadat,ultimul ... (vezi toată discuția)