avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere, acord autentificat - titlu executoriu sau nu?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere, acord autentificat - titlu executoriu sau nu?

as mai avea o intrebare:un acord de mediere intre doi soti dar care sunt despartiti in fapt,in acel acord de mediere parintii minorului s-au inteles ca tatal sa plateasca 25% din veniturile nete ca alocatie de intretinere!acest acord a fost autentificat la notar!as dori sa stiu daca fiind autentificat reprezinta titlu executoriu si daca poate fi facuta executarea in baza lui,pentru ca mie mi-a fost respinsa cererea de incuviintare executare,pe motiv ca nu constituie titlu executoriu si ca trebuie sa dea judecatoria o hotarare de expedient,nicidecum autetificarea notarului,cu toate ca la judecatorie nu a vrut sa consfinteasca acest acord pe motiv de lipsa de interes pentru ca acordul de mediere autentificat reprezinta deja titlu executoriu!!!ma intreb care judecator a gresit?va multumesc anticipat!!!

Trebuie sa va adresati instantei cu o cerere de consfintire acord de mediere (cel semnat in biroul mediatorului inainte de a fi autentificat), pentru ca instanta sa pronunte hotarare de expedient. Dupa ce aceasta va ramane definitiva (30 zile) puteti sa cereti investirea ei cu titlu executoriu. Dar la instanta, pentru consfintirea acordului de mediere, trebuie sa va prezentati impreuna cu sotul pentru a va putea fi verificat acordul de vointa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2014
InaHentz, utilizator
Eu stiu ca actul notarial constituie titlu executoriu.
E posibil sa existe ceva probleme juridice daca ati patit asa dar e posibil si sa se fi gresit.
Ar trebui sa apelati la avocat pentru a desfasura investigatii juridice concrete in functie de actele care le aveti si cu ele in fata pentru a se identifica problema.
Actul notarial e titlu executoriu.
in motivarea respingerii scrie ca in cazurile medierii cu minori doar instanta poate da o hotarare de expedient si nu notarul!deci in cazul meu au considerat ca acordul de mediere autentificat nu constituie titlu executoriu,poate daca anexam la dosar hotararea definitiva de la judecatorie in care am cerut consfintirea acordului si mi-au respins cererea pe motiv ca deja exista un titlu executoriu si anume acordul de mediere autentificat,poate nu respingea incuviintarea!!!precizez ca la consfintire am depus si acordul de mediere semnat la mediator,cat si cel autentificat!!!
Domnule avocat Lasconschi, acolo unde acordul de mediere se incheie intr-o cauza privind dreptul familiei, instanta este cea care trebuie sa pronunte o hotarare de expedient prin care sa consfinteasca intelegerea partilor. Cf Legii 192/2006, art. 64 (11): "Acordurile de mediere încheiate de părţi, în cauzele/conflictele ce au ca obiect exerciţiul drepturilor părinteşti, contribuţia părinţilor la întreţinerea copiilor şi stabilirea domiciliului copiilor, îmbracă forma unei hotărâri de expedient.".... Deci, instanta si nu notarul in aceste cauze.
si atunci instanta de ce mi-a respins cererea de consfintire ca lipsita de interes atata timp cat exista titlul executoriu si anume acordul autentificat!!!si am depus si acordul in original cel neautentificat si pe cel autentificat!!!hotararea este definitiva si practic imi recunoaste acordul autentificat ca fiind titlu executoriu!!!si daca este asa,atunci de ce notarul a autentificat acordul?

Alte discuții în legătură

Divort cu minori la mediator mtla_22 mtla_22 Pentru un divort cu minori, acordul se depune in instanta pentru consfintire - printr-o cerere de consfintire a acordului de mediere, sau se depune o cerere de ... (vezi toată discuția)
Termen pentru hotararea de expedient in divort szilagyicsaba1975 szilagyicsaba1975 dupa consultatie la mediator si se ajunge la intelegere cat dureaza pana se da sentinta (vezi toată discuția)
Contract de mediere dra_irina dra_irina Buna seara, am o problema si as dori cateva sfaturi momentan. Acum doi ani am facut la mediator cu fostul sot un contract de divort si de partaj prin care eu ... (vezi toată discuția)