avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificatul de urbanism este obligatoriu la vanzare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificatul de urbanism este obligatoriu la vanzare?

Buna ziua.
Detin un teren intravilan in alt judet decat in cel in care locuiesc. Este posibil sa vand terenul fara certificat de urbanism? Depinde de notar? Ar implica foarte multe drumuri pentru a obtine toate hartiile necesare.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: naepreo , utilizator 16:22, 3 Iulie 2023
Salut,
Necesar dar nu obligatoriu,
cel ce vinde nu are nevoie de CU , doar cumparatorul .
În vederea eliberării certificatului de urbanism, solicitantul – orice persoană fizică sau juridică interesată – se va adresa autorităților prevăzute la art. 4 cu o cerere care va cuprinde atât elementele de identificare a imobilului pentru care se solicită certificatul de urbanism, respectiv localitate, număr cadastral și număr de carte funciară, unde este cazul, dacă legea nu dispune altfel, cât și elementele care definesc scopul solicitării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul de urbanism olgabejat olgabejat Am o contradicţie cu un coleg , analizaţi vă rog prevederile art. 29 din legea nr. 350/2001 modificată şi republicată -'' Art. 29 - (1) ... (vezi toată discuția)
Certificat urbanism Leordeanu Leordeanu Pentru alipire 3 parcele din care pe una din ele am construit si am intabulat constructia avand autorizatie de constructie si scoatere din circuitul agricol, ... (vezi toată discuția)
Drept de trecere teo55 teo55 Pentru autorizatie de constructie primaria sector 1 imi cere ca accesul pe proprietate sa aiba o latime de min 4 metri . Acum, accesul spre terenul ... (vezi toată discuția)