avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Conditii pentru obtinerea permisului de port-arma
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Conditii pentru obtinerea permisului de port-arma

Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti si mie care este legea referitoare la portul de arma. Care sunt conditiile necesare pentru a putea intra in posesia unei arme pentru aparare si paza. Va multumesc
Da, am gasit Legea 295 din 2004 Art. 15, alin. 1 litera C
Nu au fost condamnate, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la o pedeapsa privativa de libertate mai mare de 1 an, pentru infractiuni comise cu intentie;

Ca sa inteleg si eu, ca nu prea ma pricep la legi, sunt doar un pusti de 22 de ani, ce am spus mai sus sa inteleg ca nu este cum sunt eu, adica condamnat in stare de liberate, ci e pentru ce-i care sunt chiar inchisi, am dreptate ?
Lor li se interzice obtinerea...

Multumesc
Pedeapsa dvs. a fost de un an. Deci, va incadrati.
Am fost si am vorbit, pana la urma mi-a spus asa "Dvs nu ati avut permisu de conducere inainte de accident, deci, se considera infractiune comisa cu intentie".
Si mi-a inchis gura, permisul de conducere l-am obtinut in data de 13.oct.2008, accidentul a fost in data de 27 Martie si sentinta a fost in 02.12.2008.
As putea sa le mai spun ceva acelor oameni ?

La ce mi-a spus acei domni, eu am avut permis de conducere cand sa dat sentinta
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2009
Cician, utilizator
Buna ziua,
Intradevar cred ca va puteti incadra pentru reabilitarea de drept dupa trecerea unui an, in luna decembrie 2009, dar pentru a primi avizul de port arma, trebuie sa tineti cont de urmatoarele:
Legea nr. 333/2003, privind paza bunurilor la ART. 39 prevede ca " Persoana care urmeaza sa indeplineasca atributii de paza sau protectie trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) sa fie cetatean roman si sa aiba varsta de cel putin 18 ani;
b) sa fie apt medical pentru exercitarea functiei;
c) sa nu aiba antecedente penale pentru infractiuni savarsite cu intentie;
d) sa fie atestat profesional, potrivit prevederilor prezentei legi.
ART. 40- (1) Angajarea personalului cu atributii de paza sau garda de corp se face pe baza atestatului eliberat de politie, a certificatului de absolvire a cursului de calificare profesionala, a certificatului de cazier judiciar si, dupa caz, a avizului politiei pentru portarma.
(2) Sunt exceptate de la obligatia obtinerii certificatului profesional prevazut la alin. (1) persoanele care fac dovada ca provin din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.
Deci, dvs. pentru a va angaja la o firma de paza si protectie chiar conducator auto transport valori, trebuie sa fiti calificat si atestat agent paza si nu puteti deoarece nu indepliniti conditia de la litera c). Apoi ulterior se poate solicita aviz de port arma de catre angajator. Rog mai aprofundati legislatia privind paza bunurilor si valorilor.
La ceea ce v-ati referit dvs la art 15 lit c) din Legea nr.295, este in cazul autorizatiei de detinere arme.Mai jos redau articolul in cauza:

"Art. 15. - (1) Autorizatia de procurare a armelor letale se acorda persoanelor prevazute la art. 14 alin. (2)- (5), daca indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) au implinit varsta de 18 ani;
b) dovedesc necesitatea procurarii armelor, in functie de destinatia acestora, prin documente justificative stabilite in normele metodologice de aplicare a prezentei legi;
c) nu au fost condamnate, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la o pedeapsa privativa de libertate mai mare de 1 an, pentru infractiuni comise cu intentie;
d) nu sunt invinuite sau inculpate in cauze penale pentru fapte savarsite cu intentie, prevazute in Codul penal, Partea speciala, titlurile I-III, titlurile X si XI si la art. 239, 264, 266-272, 279-281, 312 si 317-322, de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a Romaniei, aprobata cu modificari prin Legea nr. 243/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, de Legea nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, cu modificarile si completarile ulterioare, de prezenta lege, precum si pentru orice alte infractiuni savarsite cu violenta;
e) sunt apte din punct de vedere psihologic si medical si nu sufera de alte afectiuni stabilite prin ordin al ministrului sanatatii, care ar putea pune in pericol propria viata sau a altora, daca ar detine sau ar folosi arme si munitii;
f) nu prezinta pericol pentru ordinea publica, siguranta nationala, viata si integritatea corporala a persoanelor, conform datelor si informatiilor existente la organele competente;
g) au absolvit un curs de instruire teoretica si practica, organizat de o persoana juridica autorizata pentru aceasta activitate, in conditiile prevazute in normele metodologice de aplicare a prezentei legi;
h) nu au savarsit vreuna dintre contraventiile pentru care legea prevede revocarea dreptului de procurare, detinere sau, dupa caz, port si folosire a armelor;
i) nu au pierdut, anterior, arme letale, din motive imputabile lor, procurate in conditiile prezentei legi".
Ca o parere personala, avand in vedere ca aveti numai 22 ani eu cred ca sa o lasati deoparte aceasta meserie si apucati-va de altceva. Te rog sa ma crezi ca stiu ce spun.
Mult succes!

Eu nu v-am spus ca fapta nu este intentionata, ci am spus ca aveti o condamnare de 1 an, nu mai mare de 1 an.

Alte discuții în legătură

Pot obtine permisul de port arma daca am amenzi neplatite ? Bogdan88 Bogdan88 Pot obtine permisul de port arma ( arme neletale ) daca am amenzi contraventionale neplatite ? Am 800 lei de plata - 4 amenzi a 200 lei fiecare pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! o persoana detine un permis de vanatoare eliberat ... floriontehnic floriontehnic Buna ziua! O persoana detine un permis de vanatoare eliberat in 2003 (cand permisele de acest tip se eliberau fara curs de arme si munitii), dar nu a ... (vezi toată discuția)
Permis port arma jamescicio jamescicio Buna ziua , Tatal meu detine o arma neletala si ii va expira permisul in decembrie . M-am gandit ca poate cineva aici stie ce trebuie facut pentru a se ... (vezi toată discuția)