avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Conditii pentru obtinerea permisului de port-arma
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Conditii pentru obtinerea permisului de port-arma

Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti si mie care este legea referitoare la portul de arma. Care sunt conditiile necesare pentru a putea intra in posesia unei arme pentru aparare si paza. Va multumesc
Va multumesc tuturor care v-ati facut timp sa i-mi raspundeti.
Sanatate
citat: "un certificat medical eliberat de o unitate sanitară specializată, cu cel mult 6 luni înaintea depunerii cererii, din care să rezulte că nu suferă de una din afecţiunile stabilite de Ministerul Sănătăţii care fac imposibilă autorizarea pentru a deţine sau, după caz, purta şi folosi arme şi muniţii letale, şi este apt să deţină astfel de arme şi muniţii"

Intrebarea mea este: care sunt afectiunile acestea? exista un ordin al MS in acest sens? sau afectiunile respective sunt aceleasi ca sa eliberarea permisului auto?
Buna seara. Va deranjez cu o intrebare privind permisul de port arma. Doresc sa achizitionez o arma cu gaz lacrimogen. Am observat pe internet un site [EDITAT] in care este expusa o parte din legislatia actuala pentru armele neletale. Din punct de vedere legislativ este necesar un permis de port arma pentru acest tip de pistol? Nu doresc sa am probleme cu justitia. Astept un raspuns de la dumneavoastra privind acest subiect. Va doresc o seara buna.




[EDITAT] regulamentul forumului nu permite reclama - directa sau indirecta - fara acordul administratorului forumului - pct. 2.11]
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
trope_doi, utilizator
Potrivit legislatiei in vigoare permisul pentru port arma se elibereaza dupa ce persoana in cauza urmeaza mai multi pasi, conform [ link extern ]
Pentru a evita acest intreg proces este recomandata achizitionarea unui model de pistol ce nu necesita permis port arma. Un exemplu simplu ar fi tipul de pistol cu gaz lacrimogen [EDITAT] devenit tot mai popular printre detinatorii de arme pentru autoaparare. Legislatia in vigoare nu interzice portul si/sau folosirea acestui tip de pistol, mai ales in cazul in care a fost pusa in pericol siguranta / integritatea unei persoane.


[EDITAT] regulamentul forumului nu permite reclama - directa sau indirecta - fara acordul administratorului forumului - pct. 2.11. Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot obtine permisul de port arma daca am amenzi neplatite ? Bogdan88 Bogdan88 Pot obtine permisul de port arma ( arme neletale ) daca am amenzi contraventionale neplatite ? Am 800 lei de plata - 4 amenzi a 200 lei fiecare pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! o persoana detine un permis de vanatoare eliberat ... floriontehnic floriontehnic Buna ziua! O persoana detine un permis de vanatoare eliberat in 2003 (cand permisele de acest tip se eliberau fara curs de arme si munitii), dar nu a ... (vezi toată discuția)
Permis port arma jamescicio jamescicio Buna ziua , Tatal meu detine o arma neletala si ii va expira permisul in decembrie . M-am gandit ca poate cineva aici stie ce trebuie facut pentru a se ... (vezi toată discuția)