avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Piesa de schimb sau mijloc fix?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Piesa de schimb sau mijloc fix?

Revin cu o problema mai veche, am o cupa excavator in val 3000 lei si un cui picon in val de 7800 lei, dilema mea cea mare sunt mijloace fixe?
Incadrat la mijloc fix asta ar insemna ca excavatorul poate functiona si fara ele, ca si piesa de schimb ar insemna ca nu ar putea functiona fara aceste obiecte.
Acestea sunt accesorii ale utilajului in sine.Cum ar fi mai bine de inregistrat?
Si daca sunt piese de schimb eu in septembrie 2013 le-am inregistrat pe mj.fix, acum la 31.12.2013 pot sa revin si sa le trec pe piese schimb?Daca da cum?
Cel mai recent răspuns: radumuresan , utilizator 12:10, 25 Martie 2014
daca fac aceasta crestere de valoare cu aceasta cupa, se mareste valoarea excavatorului si asta presupunea sa fi anuntat la directia fiscala aceasta modificare pentru marirea impozitului?
Intre timp acest excavator s-a vandut in aceasta luna, cu cupa excavatoruilui propriuzisa si am ramas cu cupa excavator noua si cui picon.
Cum vreti sa utilizati bunurile ramase, ce vreti sa faceti cu ele in continuare? de ce nu ati vandut si aceste 2 elemente? In functie de modul de utilizare sau destinatia lor acestea pot fi tratate ca obiecte de inventar, mijloc fix in conservare, deseu....
Sau faceti inregistrarile in vederea mariri valorii excavatorului si dupa ce il vindeti, ce a ramas vindeti la negru :acute:
Din cate stiu Impozitul pe mijloace de transport sa calculeaza in functie de masa, de capaciate cilindrica nu in functie de valoare
Aceste bunuri ramase se folosesc si pe buldoexcavator, si sunt tratative pentru achizitionarea unui nou excavator.
Inregistrati ca mijloac fix si estimati dvs. o perioada de utilizare daca nu le regasiti in Catalog.
Dpdv fiscal, in eventualitatea unui control, riscul este mai mic decat in cazul in care ati inregistra pe costuri.
Codul FIscal
16. mijloc fix - orice imobilizare corporală, care este deţinută pentru a fi utilizată în producţia sau livrarea de bunuri sau în prestarea de servicii, pentru a fi închiriată terţilor sau în scopuri administrative, dacă are o durată normală de utilizare mai mare de un an şi o valoare mai mare decât limita stabilită prin hotărâre a Guvernului;

Dpdv contabil nu cred ca este o gresala daca le incadrati ca mijloc fix.
OMFP 3055
8.2. ACTIVE IMOBILIZATE
8.2.1. Reguli de evaluare de bază
64. - (1) Activele imobilizate sunt active generatoare de beneficii economice viitoare şi deţinute pe o perioadă mai mare de un an. Ele trebuie evaluate la costul de achiziţie sau la costul de producţie, cu respectarea prevederilor pct. 68 şi 70.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila reparatie mijloc fix camila2013 camila2013 In cadrul unui mijloc fix (ex masina cusut) se inlocuieste o piesa din cauza careia utilajul respectiv nu mai functiona. Cum se inregistrea in contabilitate ... (vezi toată discuția)
Casare mijloace fixe ela30 ela30 Buna ziua, Doresc sa casez niste utilaje vechi(peste 15 ani). Amortizarea nu a fost calculata integral desi din punct fiscal trebuiau amortizate in 8 ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloc fix sub valoarea contabila ioanaep ioanaep buna ziua. administratorul doreste vanzarea unui mijloc fix aflat in amortizare la valoarea de 65.000 net, iar ramas de amortizat avem valoarea de 159.000 ... (vezi toată discuția)