avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cota TVA aplicabila vanzarii aparatelor dentare ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cota TVA aplicabila vanzarii aparatelor dentare (brackets)

Buna ziua,

Am primit opinii diferite, inclusiv de la finante, privind posibilitatea aplicarii cotei de TVA de 9% la vanzarea de aparate dentare (brackets).

Astfel, conform art. 140 alin (2) lit c), se aplica cota de 9% livrarii de proteze si accesorii acestora.

Mai departe, in Normele Metodologice aferente este data o definitie a acestor proteze, care este una medicala si interpretabila. Si nu rezulta deloc daca aparatele dentare intra in aceasta definitie.

In practica am inteles ca se utilizeaza cota de TVA de 9%, dar nu inteleg pe ce baza legala. Stie cineva sa existe undeva o lista (de ex. la Ministerul Sanatatii) cu produsele care intra in categoria acestor proteze medicale?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Elis Ismail , Contabil 11:34, 8 Aprilie 2014
Asa as intelege si eu, ca nu ar fi scutite. Insa stiu précis ca in practica, astfel de distribuitori practica TVA de 9%. Si atunci sau gresesc toti, sau se bazeaza pe ceva prevedere legala (sau lamuriri de la ceva minister)
Banuiesc ca este coroborat cu Ordinul Nr. 350 din 27 februarie 1995
privind aprobarea listei produselor provenite din import, scutite de taxa pe valoarea adăugată, şi a celor supuse cotei de 9% de T.V.A. pe poziţii tarifare corespunzătoare Tarifului vamal de import al României
Eu cu cine colaborez aplica tva 24% pentru aceste tipuri de livrari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar -produse ortodontie grigore iuliana grigore iuliana buna ziua , am o mare rugaminte , daca ma poate ajuta cineva.La un cabinet stomatologic profilat pe servicii de ortodontie , facem achizitii de aparate ... (vezi toată discuția)
Tva 9% Brenntag srl Brenntag srl unde se mentioneaza ce bunuri intra la tva 9 % ? exista o clasificare undeva ? multumesc (vezi toată discuția)
Tva 9% gazdatunde gazdatunde Buna ziua! Am rugamintea sa ma lamuriti, lucrez la o optica, la rame si lentile pot sa aplic tva 9%?art.141 alin(1), HG NR.44/2004 , Legea 571/2003 privind ... (vezi toată discuția)