avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Incheiere Proces-Verbal privind avantajele medierii
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Incheiere Proces-Verbal privind avantajele medierii

Buna Ziua. Va rog sa imi spuneti daca reclamantul invita paratul la informarea privind avantajele medierii in baza art.2 alin.1 ind.3 din legea 192/2006, avocatul care il reprezinta pe reclamant poate incheia in numele mediatorului procesul-verbal de informare? Nu exista incompatibilitate daca este avocatul reclamantului poate fi si mediator?
Vorbim de un avocat ( care o va reprezenta pe reclamanta in cauza) care nu este si mediator.
cristina69 a scris:

Vorbim de un avocat ( care o va reprezenta pe reclamanta in cauza) care nu este si mediator.

Atunci contactati un mediator, e mai simplu si mai sigur.

Trebuie sa fie mediator ptr. a pute incheia procesul-verbal de informare cu privire la avantajele medierii?

Chiar daca nu se va incheia un contract de mediere? Va fi doar o informare?
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2014
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
In primul rand procesul-verbal se numeste doar atat - proces-verbal, si este emis in cazul in care mediatorul nu poate informa toate partile implicate in conflict, iar certificatul de informare este eliberat de mediator in situatia in care a informat toate partile. Numai mediatorul elibereaza certificatul de informare sau procesul-verbal, in cazul ambelor documente mediatorul a trimis invitatia. Daca elibereaza procesul-verbal trebuie sa ataseze si dovada trimiterii invitatiei.

cristina69 a scris:

Chiar daca nu se va incheia un contract de mediere? Va fi doar o informare?

Da, este doar informare. In urma informarii partile pot alege sau nu medierea ca modalitate de rezolvare a conflictului. Daca aleg medierea, mediatorul semneaza un contract de mediere cu ambele parti.
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2014
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Invitatia la mediere a fost primita de societate (parata) si este formulata de catre avocatul care o reprezinta pe reclamanta. Acum urmeaza ca societatea prin imputernicit sa se prezinte la informarea privind avantajele medierii. Banuiesc ca se va incheia procesul-verbal prin care se va consemna pozitia partilor. E in regula?

Alte discuții în legătură

Certificat de informare de depus la instanta popescumierleanu popescumierleanu Buna dimineata. Cat costa un certificat de informare obligatoriu pentru dosarul depus deja in instanta privind litigiul unei succesiuni. Sigur partile nu se ... (vezi toată discuția)
Despre certificatul de mediere florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Ma intereseaza cand se elibereaza certificatul de informare,atat in cazul cand este pe rol si inainte de a inainta in instanta,daca eu ca reclamant ... (vezi toată discuția)
Model pv de neacceptare amedierii Irina S. Irina S. Va rog, am nevoie de un PV de neacceptare a medierii. Multumesc. (vezi toată discuția)