avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Incheiere Proces-Verbal privind avantajele medierii
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Incheiere Proces-Verbal privind avantajele medierii

Buna Ziua. Va rog sa imi spuneti daca reclamantul invita paratul la informarea privind avantajele medierii in baza art.2 alin.1 ind.3 din legea 192/2006, avocatul care il reprezinta pe reclamant poate incheia in numele mediatorului procesul-verbal de informare? Nu exista incompatibilitate daca este avocatul reclamantului poate fi si mediator?
IuliaCristinaUta a scris:

Da, cunoastem legislatia, dar aceasta prevedere referitoare la celelalte categorii profesionale produce confuzie. Sa zicem ca avocatul, notarul, judecatorul, etc realizeaza informarea iar partile doresc mediere, ce face avocatul? spune: stai asa, ca nu pot sa fac mediere, ca nu sunt mediator! Este o discutie fara sfarsit.
Mult succes @cristina69!


Avocatul va indruma părțile către un mediator. Nu scrie nicăieri că un conflict și toate etapele ce țin de acest conflict trebuiesc dezbătute,parcurse și după caz soluționate în cadrul unui singur birou ori în fața unui singur profesionist.
Legea este foarte clară, confuzia de care vorbiți dumneavoastră nu există. Dumneavoastră citiți legea și aflând din cuprinsul acesteia că și alți profesioniști au unele competențe ce intră în compunerea procesului de mediere, deduceți automat că sunteți nedreptățită lansând ideei precum aceea că legea produce confuzii.
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2014
ContSters318277, utilizator
Sunt perfect de acord cu afirmatia dvs: "Avocatul va indruma partile catre mediator". Nu ma simt nedreptatita, dar cred ca aceasta prevedere a complicat procedura prealabila.
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2014
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator
Multumesc pentru toate lamuririle.
cristina69 a scris:

Multumesc pentru toate lamuririle.


Cu placere :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de informare de depus la instanta popescumierleanu popescumierleanu Buna dimineata. Cat costa un certificat de informare obligatoriu pentru dosarul depus deja in instanta privind litigiul unei succesiuni. Sigur partile nu se ... (vezi toată discuția)
Despre certificatul de mediere florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Ma intereseaza cand se elibereaza certificatul de informare,atat in cazul cand este pe rol si inainte de a inainta in instanta,daca eu ca reclamant ... (vezi toată discuția)
Model pv de neacceptare amedierii Irina S. Irina S. Va rog, am nevoie de un PV de neacceptare a medierii. Multumesc. (vezi toată discuția)