avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... hol bloc ocupat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

hol bloc ocupat

locuiesc intr-un bloc cu trei nivele si trei ap. pe palier.unul dintre locatari ap.de pe palier si-a construit un zid pundus-i usa
si marindus-i ap.fara autorizatie de constructie.adevarul ca nu incomodeaza pe nimeni dar nici nu ne-a despagubit petru folosirea holului.Dupa un timp si-a tras si retea de gaze separatacu autorizatie de constructie,la care m-am bransat si eu la ea cu acordul lui.Acum vrea despagubire pentru bransare la care i-am raspuns sa ma despagueasca ca sai cedez dreptu de folosinta al holului blocului pe care eu la financiar platesc impozit,eu fiind dator la el 40lei si el sa ma despagubeasca contravaloare a 2mp de folosinta de circa18ani sau sa-l cumpere adica 2x750Euro mp =1500/2ap.care ii cedam suprafata.raspunsul primit este ca el vrea bani la racordarea tevi de gaze si ca sunt obraznic ca nu am cei sapte ani de acasa si sunt mai mic decat el si ce ma ridic eu cu pretenti.va cer sfatul sa stiu adaca am dreptate sau nu.daca nu am dreptate ii dau bani cuveniti.
Cel mai recent răspuns: marius cioca , utilizator 23:33, 1 Mai 2009
Nu puteti sa- i cereti legal nicio despagubire. Holul este al tuturor proprietarilor din bloc deci pe toti trebuie sa- i despagubeasca. In situatii similare a fost toata lumea de acord sa se foloseasca acest spatiu prin prelungirea apartamentelor si sau recalculat cotele indivize. Nu discutam de aspectele legale ci de cum s- a procedat( corect).
PS. Cred ca Dna elaga are dreptate 100%.
Uau! :sorry:
Incep sa inteleg de ce oamenii care locuiesc in blocuri nu reusesc sa se inteleaga....

Daca e partea LUI de hol - care e neajunsul pe care vi-l provoaca?

Pt 40 de lei va certati cu un vecin pe care il aveti de atatia ani si pe care - probabil - il veti avea multi ani de-acum?! Ati scapat de birocratia instalarii tevii principale de gaz, de alergatura si omul acela va cere numai 40 de lei? Zau ca ar trebui sa ii dati 50!
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2009
trope_doi, utilizator
@trope_doi
N- ati observat ca cei 2 mp au o valoare de 1500 euro !!!
Deci domnul e chiar foarte generos!#-o
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2009
marius cioca, utilizator
Si la blocul meu din provincie avem aceeasi situatie: cele 4 apartamente din partea de nord a fiecarui etaj s-au exins vreo 2m inspre balustrada ocupand un spatiu considerabil ... vreo 6-7 metri patrati. S-a facut fara scandal, desi unii s-au ofticat :) . Blocurile de langa ... TOATE au ramas nemodificate, ceilalti locatari facand un scandal monstru :)

Faza e ca noi (cei care ne-am extins apartamentele) am renuntat voluntar la dreptul de folosinta asupra uscatorului de la fiecare etaj lasandu-i pe ceilalti locatari de pe etaj sa se bucure de mai mult spatiu. De asemenea, nimeni n-ar fi vrut sa fie-n locul nostru avand in vedere ca apartamentele de pe nord au in N, V si E pereti exteriori cu lungimi de 15m - 20m (e frig de mori) si nici un alt apartament nu mai are aceasta problema. Ne-au lasat in pace :) .
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2009
East17, utilizator
Dle marius cioca, cei 2 mp nu pot avea aceasta valoare decat, eventual, pe piata libera dar, pe piata libera nu poate fi valorificat pt ca nu e... in circuitul civil... Acesti 2 mp ar putea fi vanduti impreuna cu apartamentul...La Finante nu are asemenea valoare – nu platiti impozit la valoarea de 1500 euro pt acesti 2 mp... (nu 1500 euro e valoarea de impozitare)... Daca chiar vreti sa fiti obiectiv aflati care e valoarea de impozitare inscrisa la Adm Financiara – pt ca nu e 1500 euro, va asigur.. si nici dv nu platiti impozit anual la aceasta valoare, ci la una mult mai mica.

Fiecarui apartament ii revin 2 mp din holul respectiv (”amabalajul” despre care ati scris)– pt care se plateste, oricum, impozit, de fiecare proprietar in parte. Altfel spus, acest vecin isi plateste singur impozitul pt acest spatiu – doar ca l-a ”incorporat” in apartament...
Dv aveti alti 2 mp, apartamentul 3 alti 2 mp... Deci, fiecare cu cei 2 mp care ii revin din cota comuna – doar ca nu ati ”incorporat” acest spatiu in apartament...
:surrender:

Alte discuții în legătură

Acord acces coloana de gaze separata acum 2 ani de zile m-am ... tablamiha tablamiha Acord acces coloana de gaze separata Acum 2 ani de zile m-am racordat la o coloana de gaze separata(cea de pe holul blocului) pentru a-mi alimenta centrala ... (vezi toată discuția)
Suprafata de teren aferent doiarul doiarul Buna seara, am si eu o nelamurire, cu toate ca am cautat pe forum nu am gasit un raspuns concret; in cadastrul apartamentului dintr-un bloc vechi 80\', ... (vezi toată discuția)
Racordare la teava de gaz a vecinului Mihaill Mihaill Cit timp este proprietar de teava de gaz un anume locatar si ce suma poate pretinde acesta, daca doresti a te racorda ,el fiind primul care s-a racordat ... (vezi toată discuția)