avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiuni in codul penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiuni in codul penal

va rog sa-mi comunicati si mie urmatoarele :
- care sunt infractiunile pentru care trebuie plangere prealabila si care este diferenta intre retragerea plangerii si impacarea partilor (am vazut in codul penal ca la unele infractiuni se cere impacarea iar la altele retragerea plangerii)?
- care sunt infractiunile pentru care trebuie plangere?
- care sunt infractiunile care sunt sesizate din oficiu (din cate am inteles ca nu mai este nevoie de plangere)? In cazul unui furt, politistii s-au sesizat din oficiu, iar ulterior m-au intrebat daca depun plangere pentru furt.
- care este diferenta dintre ele?
Cel mai recent răspuns: tomasso , utilizator 22:26, 10 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Lista infracțiunilor pentru care punerea în mişcare a acţiunii penale este condiţionată de introducerea unei plângeri prealabile prezentata mai sus de dl.avocat Patrascu este diferita de cea corespunzatoare vechiului cod penal sau cod de procedura penala ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea plangerii penale sau impacarea partilor ? cezarad cezarad Am o intrebare. Intr-un dosar, o persoana a fost atacata de mai multi indivizi si batuta. Incadrarea juridica - loviri si alte violente, art. 193 NCP ;i ... (vezi toată discuția)
Dacă am făcut o declarație ca ma bătut partenerul și o iau ... Andreea12389ff Andreea12389ff Dacă am făcut o declarație ca ma bătut partenerul și o iau declarația înapoi și am trecut și prin tribunal se poate lua înapoi? (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala in instanta dcv20 dcv20 Buna ziua. In urma cu 2 jumatate ani eu si iubitul meu am avut o cearta care s-a soldat cu o lovitura , am sesizat politia si astfel a fost deschis un dosar ... (vezi toată discuția)