avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... In apartamentul vecin se exerseaza la pian
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

In apartamentul vecin se exerseaza la pian

Buna ziua,

As dori sa va intreb ce se poate face din punct de vedere legal in urmatoarea situatie: locuiesc intr-un bloc cu mai multe apartamente; vecinii de jos au un copil care exerseaza frecvent la pian (zilnic) si multe ore pe zi, uneori si la ora 10 seara, sau in weekend la ora 9 dimineata. Este un zgomot foarte deranjant si se aude foarte tare (aproape cum as fi intr-o sala de concert). Am avut rabdare pana la un moment dat cand repertoriul s-a imbogatit cu melodii grele si timpul de exersare a crescut. E exasperant. Am stat de vorba cu vecinii respectivi, reactia n-a fost foarte buna, in sensul ca oarecum au fost ofensati ca ma deranjeaza si, desi am sustinut ca scopul unei locuinte nu e pentru a transforma-o intr-o sala de repetii, practic mi-au impus usor agresiv ca trebuie sa invat sa-mi placa muzica respectiva ("pentru nu sunt manele, nu e muzica urata" etc). Sincer, mie mi se pare de neacceptat sa-mi schimb viata in functie de preferintele lor (sa ascult muzica care le place lor, la ce ora vor ei, sa ma odihnesc sau sa dorm atunci cand imi dau ei voie prin liniste). Intr-un final mi-au promis candva in viitor o antifonare a camerei respective, nu stiu insa in ce masura va rezolva problema. (si pana atunci la fel mi-au impus sa am rabdare, tot eu, drepturile mele n-au importanta, se pare). Intrebarea mea e ce pot sa fac legal??? (de rezistat nu mai rezist mult psihic, is intr-o continua stare de nervi atunci cand merge pianul ala).

Va rog un raspuns!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 10:06, 24 Aprilie 2014
Va mai trebuie un tobosar deasupra si un trombonist la est.
Eu am invatat ca libertatea mea se termina acolo unde incepe libertatea celui de langa mine. Si asta tine de bun simt si de respect fata de cei din jur, fara legatura cu vreun program anume.
Eu ma gandeam ca fetita mea deranjeaza vecinii de jos cand se mai joaca prin casa...
Deasupra nu se poate ca sunt ultimul... Nu ma deranjeaza chiar rau, daca ar respecta programul de liniste nici n-as avea de ce ma plange, altfel e cam greu de adormit copiii in diverse sunete. Pe de alta parte sunt constient de faptul ca noi facem mai mult zgomot, am 2 copii de 1 si 3 ani, dar noi dormim atunci cand este de dormit. Si pe deasupra ma pot consola cu faptul ca peste cativa ani poate vor invata pianul sau chitara... :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locatar deranjat de exercițiile la pian din vecini. există soluții pentru această problemă? brianna39 brianna39 Vecinul din apartamentul vecin ,si-a inscris copilul la scoala de muzica .Exersarile la pian se aud din toate colturile apartamentului meu ,practic nu pot sa ... (vezi toată discuția)
Pianina gabipian gabipian am un baiat elev la un lic muzical in clasa 3 repeta la pianina acasa intre orele 17-18 ore acceptate de vecinii scarii inafara de cel de sub mine .Am inteles ... (vezi toată discuția)
Legea ordinii si linistii publice Cristina_Ioan Cristina_Ioan Locuiesc la bloc si fetita mea de cls.1 este eleva la pian la Liceul de Arte. Avem o pianina in casa nu ne putem atinge de ea pt ca vecina de deasupra vine si ... (vezi toată discuția)