Ati mai deschis un topic cu acest subiect si vi s-a raspuns acolo pe larg.
Intrebarea care trebuie sa v-o puneti este "in ce lege scrie ce se intampla daca un repartitor s-a defectat?" si in consecinta ce trebuie sa faceti ca sa iesiti din acea situatie.
In Ordinul 343/2010 al ANRSC scrie:
Art.5 (3) Apartamentul sau spaţiul cu altă destinaţie este considerat fără repartitoare de costuri în următoarele cazuri:
...............
e) când proprietarul refuză înlocuirea repartitorului de costuri în cazul în care acesta s-a defectat sau înregistrează valori ale căror erori de măsură le depăşesc pe cele admise de producător
Daca nu vreti sa va cumparati un repartitor functional, atunci trebuie sa scoateti din functiune caloriferul. Adica sa-l deconectati fizic. Asa se procedeaza la orice deconectare sau debransare - se taie legatura corpului de incalzit de coloana de aprovizionare.
In cazul apometrelor care au sigiliile violate sau apometrele sunt defecte se procedeaza similar: Apartamentul este considerat necontorizat la apa respectiva si va plati la pausal pana cand isi pune un apometru functional sau pana se deconecteaza de la teava de apa. Nu se sigileaza robinetul.