avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Donare 2% din impozit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Donare 2% din impozit

Bună ziua, nevastă mea a dorit să doneze cei 2 % din impozit, de aceea s-a dus la o societate și a cerut formularul. La completare a văzut că are nevoie și de fișa fiscală de pe anul trecut, așa că s-a dus la locul ei de muncă ca să-l ceară. Acolo i s-a spus că această fișă nu se mai eliberează și cei de la finanțe știu pe baza CNP-ului ce sumă să acorde din impozit. S-a dus să-și depună hârtia și acolo i-a fost refuzată deoarece fără fișa fiscală nu au ce face. Întrebare : care este procedura?
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 22:20, 1 Mai 2014
angajatorul este obligat sa elibereze un exemplar al fisei fiscale angajatului.
Fisa fiscala nu se mai elibereaza incepand cu anul 2012 (fisa care trebuia facuta in 2013).
Deci cei de la ghiseu ar trebui sa mai citeasca legile.
@alla1975:

Angajatorul nu poate elibera ceva ce a fost abrogat. Poate elibera doar o adeverinta cu veniturile realizate si impozitul platit in anul 2013.
eu lucrez intr-o institutie publica si am primit saptamana trecuta fisa fiscala aferenta veniturilor incasate in anul 2013 ....Nu stiam ca nu mai exista obligativitatea eliberarii fisei fiscale , motiv pentru care imi cer scuze daca am indus in eroare utilizatorul gabics ... Ma gandesc ca angajatorul meu stie ce face, doar suntem vreo 3500 de angajati .....
Angajatorul dvs. trebuia sa elibereze adeverinte pentru toti angajatii, ceea ce, evident, era mult mai mult de lucru. Softul cu care lucreaza la salarii permite crearea fiselor fiscale si asa au rezolvat problema. In fapt adeverinta contine aceleasi date ca fisa fiscala. Deci nu au gresit decat un pic, la titlul documentului.

Cititi aici
www.avocatnet.ro/content/art...

Alte discuții în legătură

Fisa fiscala 2012 vmire vmire Am cerut eliberarea fisei fiscale pe 2012 la fostul angajator si contabila spune ca pentru anul 2012 nu s-au mai eliberat fise fiscale.Este adevarat ca s-au ... (vezi toată discuția)
Atragere fonduri prin 2% lauracristinadragotoniu lauracristinadragotoniu Avem ONG. Este primul an de functionare si doresc sa stiu ce pasi sunt necesari pentru obtinerea declaratiei 230. (vezi toată discuția)
Cum calculez cei 2% pe care sa-i virez unei asociatii? dacidaci dacidaci O persoana este angajata din Mai 2011 pana in Februarie 2011 cu un salariu de 800 ron brut. Din 29 Februarie are salariul de 700 ron brut. Cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)