avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarare Pata de Apa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarare Pata de Apa

Dragul vicinu meu are o pată de apă pe perete, dupa cateva luni a fost o judecată si decizie de la judecator spune așa:

Obliga parata la efectuarea cuvenitelor reparatii la sistemul de alimentare cu apa din baia aflata in imobilul sau pentru stoparea stricaciunilor provocate in baia reclamantului din imobilul; urmand ca, in caz contrar, reclamantul sa fie autorizat la efectuarea acestora per cheltuiala paratei.

Eu nu vreau să fac reparati din casa mea pentru că eu cred că problema nu este de la mine (nici nu a fost expertisa pentru asa ceva). În cazul în care nu fac reparati din casa mea, ce poate face?

Multumesc
cred ca "Reclamantul sa fie autorizat la efectuarea acestora pe cheltuiala paratei" nu inseamna de loc ca el poate sa intre cu un instalator in proprietatea mea find domiciliu un drept inviolabil (inca nu am omorat nimeni). In sentinta se mai scrie: "...instanta constata ca legea nu a prevazut un termen de gratie in acest caz in favorea paratei si, in plus, ca hotararea devine executorie in conditiile art 633 c.pr.civ, astfel incat data pronuntarii sentintei de fata nu are relevanta pentru punerea sa in executare...."
vă înșelați. ca expert în construcții, ați ales o cale cel puțin comică, ciudată rău de tot. dacă nu îi permiteți accesul pentru a efectua reparațiile, vecinul se va duce la un executor judecătoresc și veți avea apoi de plătit și cheltuielile de executare (care cel mai probabil or să fie mai mari decât costul reparației). iar inviolabilitatea domiciliului nu se aplică în executarea unei hotărâri judecătorești.
nu inseamna de loc ca el poate sa intre cu un instalator in proprietatea mea find domiciliu un drept inviolabil (inca nu am omorat nimeni).



LEGEA 230/2007 Capitolul III - Drepturile si obligatiile proprietarilor
Art. 15 Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare sau sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.

Desi e destul de greu acum, dupa ce ati pierdut procesul, incercati sa faceti o intelegere cu vecinul astfel: se incepe lucrarea pe costurile Dvs iar daca se identifica pe parcurs faptul ca defectul nu tinea de Dvs partea care este vinovata va plati cheltuielile (Dvs, vecinul sau asociatia blocului in cazul in care sunt tevile comune). Nu e cazul sa va incapatanati... daca ati pierdut procesul, faptul ca va impotriviti va va costa mai mult.
pacat ca nu ati dovedit la timp, prin expertiza, de unde provine apa care duce la degradarea peretelui. daca mai aveti etaj deasupra apartamentului dv apa poate proveni si de acolo (instalatia vecinului sau comuna) si doar in dreptul apartamentului de la nivelul de jos se intalneste cu un obstacol de pe care stropeste peretele.

daca dupa unui preaviz vecinul apare cu echipa de srticaciosi in apartamentul dv. si se considera ca nu de acolo provine apa veti face ca o locomotiva cu aburi, ca expert in constructii puteti face o comparatie intre cheltuielile si deranjul facut in mod "voluntar" (impus de hotarare) sau impus de vecin asa cum vrea muschiul lui.

in cazul in care pata nu se mareste in timp inseamna ca aveti probleme la instalatia de canalizare unde exista scurgeri ocazionale si permite uscarea partiala a peretelui
daca pata are o tendinta de crestere, eventual scurgeri de lichide pe perete atunci apa poate sa provina de la conductele aflate tot timpul sub presiune si din sursa mai apropiata de locul de manifestare

daca nu aveti usa,sau nu este destul de mare chemati pe cineva care va taie un gol de 30x30 cm, ori cat va permite portiunea de perete, eventual folosindu-se de rosturile dintre placile de faianta, dupa care se poate monta o usa de vizitare din material plastic, util si usor de manevrat.
daca aveti o usa de vizitare a spatiului destinat instalatiilor este simplu sa introduceti un carton la nivelul cel mai de jos posibil, apropiat de planul de separatie dintre etaje si sa vedeti daca raman urme de apa pe acesta, eventual va veti da seama si de provenienta si de zona de curgere

Alte discuții în legătură

Cine trebuie sa repare defectiunea? StancescuGabriela StancescuGabriela Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje, la etajul trei. In urma cu o saptamana, vecinul de la etajul doi mi-a reclamat ca i se prelinge pe perete, apa in ... (vezi toată discuția)
Inundarea vecinului de sub mine hpf2180 hpf2180 De 3 ani de zile ma confrunct cu o problema delicata,sunt acuzat de vecinul de sub mine cum ca il inund.La mine in casa in afara de apa imprastiata cu mopul de ... (vezi toată discuția)
Inundatie baie apartament LARRY32 LARRY32 Buna ziua! Va rog sa-mi dati un sfat urgent!!! Anul trecut prin noiembrie-decembrie vecina de la apartamentul de sub mine a venit spunandu-mi ca am ... (vezi toată discuția)