avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament cu doi proprietari fara acordul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament cu doi proprietari fara acordul unuia din ei

Buna ziua , impreuna cu altcineva [ fara niciun grad de rudenie ] detin un apartament , in procente diferite si vreau sa imi recuperez cota parte din el prin vanzarea lui dar celalalt co-proprietar nu vrea sa vanda , ce este de facut , unde trebuie sa ma adresez ? Multumesc
Un notar il poate chema la o mediere pe celalalt sau asta se face doar in instanta ?
Notarul nu face mediere, daca va intelegeti sa partajati va duceti la notar, daca nu, in instanta. Pt ca e obligatoriu acum sa va informati despre beneficiile medierii, apelati la un mediator si daca raspunde invitatiei si ajungeti la un acord, il depuneti apoi in instanta.
ca este sau nu este de acord celalalt coproprietar cu partajarea bunului imobil, va trebui sa va adresati oricum unui mediator. deci primul pas este sa mergeti la mediator pentru rezolvarea problemei dvs.
daca dansul va da curs invitatiei la mediere si va fi de acord sa va plateasca sulta , va veti adresa ulterior unui notar.
in caz contrar, va trebui sa mergeti in instanta de judecata .
Va multumesc tuturor celor care ati gasit timp pentru un raspuns competent. Cu respect
am si eu o intrebare va rog frumos am o casa unde suntem 2 proprietari nu suntem căsătoriți as dori sa stiu daca ne despartim cum ramane cu casa ținând cont ca suntem 2 proprietari

Alte discuții în legătură

Coproprietate apartament carlito carlito Sunt coproprietar in cote egale (50%), impreuna cu fosta prietena, a unui apartament de 3 camere in valoare de 70.000 EUR. Eu am mai investit (am facturi pe ... (vezi toată discuția)
Procedura divort amiabil Luminita78 Luminita78 Care este procedura pentru divort amiabil cu copil major? In cazul in care unul dintre parteneri cedeaza totul in favoarea celuilalt, cum are loc partajul? Ce ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament alel alel Buna ziua, Am mai multe nelamuriri in ceea ce priveste partajul parintilor mei. Au impreuna un apartament, sunt divortati, iar mama mea locuieste in chirie ... (vezi toată discuția)