avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament cu doi proprietari fara acordul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament cu doi proprietari fara acordul unuia din ei

Buna ziua , impreuna cu altcineva [ fara niciun grad de rudenie ] detin un apartament , in procente diferite si vreau sa imi recuperez cota parte din el prin vanzarea lui dar celalalt co-proprietar nu vrea sa vanda , ce este de facut , unde trebuie sa ma adresez ? Multumesc
Buna ziua,

Cota-parte din dreptul de proprietate, odata determinata, poate fi instrainata.

Nu este necesara partajarea.

Nu este necesar nici acordul celuilalt copartas.

Trebuie sa gasiti un potential cumparator, care sa accepte starea de coproprietate.

In cazul coproprietatii, imparteala poate imbraca forma atribuirii,cu obligatia de a remite o sulta , o suma de bani cu titlu de despagubire, catre celalalt coproprietar.

(asadar, proprietatea comuna este transformata in proprietate exclusiva ).

Numai daca niciunul dintre cei doi copartasi nu solicita, spre atribuire, bunul , acesta este instrainat prin licitatie public, iar pretul este impartit, conform cotelor-parti detinute, din dreptul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietate apartament carlito carlito Sunt coproprietar in cote egale (50%), impreuna cu fosta prietena, a unui apartament de 3 camere in valoare de 70.000 EUR. Eu am mai investit (am facturi pe ... (vezi toată discuția)
Procedura divort amiabil Luminita78 Luminita78 Care este procedura pentru divort amiabil cu copil major? In cazul in care unul dintre parteneri cedeaza totul in favoarea celuilalt, cum are loc partajul? Ce ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament alel alel Buna ziua, Am mai multe nelamuriri in ceea ce priveste partajul parintilor mei. Au impreuna un apartament, sunt divortati, iar mama mea locuieste in chirie ... (vezi toată discuția)