avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 mai recuperat in zi de sambata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 mai recuperat in zi de sambata

buna ziua. i compania unde lucrez a decis recuperarea zilei de 2 mai intr-o zi de sambata. in aceste conditii in ziua de sambata se lucreaza 8 ore?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 12:27, 27 Aprilie 2014
Nici nu am zis asa ceva. E boldat in mesaj "pot fi aplicate...".
Insa nu exista o alta modalitate prin care salariatii din sectorul privat sa fi lucrezat ziua de sambata iar apoi sa-si primeasca ziua libera vineri in 02.05.
Exista aceasta modalitate , in baza principiului de vointa contractuala a partilor.
Vointa contractuala a partilor nu poate incalca legislatia muncii.
Nu este vorba despre nicio incalcare a legislatiei muncii .

Regula poate fi incalcata atat timp cat legea prevede si exceptii, iar in cazul nostru nu este vorba despre nicio incalcare a legislatiei muncii.
Nu exista text de lege care sa impiedice un angajator din sectorul privat sa stabileasca ca ziua de 02.05.2014 sa fie libera si sa se recupereze in alta zi sau deloc.
Ultima modificare: Duminică, 27 Aprilie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Se poate recupera dar cu respectarea repausului saptamanal. Fara a se aplica HG 243/2014, in saptamana 21-27.04 nu se respecta repausul saptamanal daca se lucreaza in data de 26.04.
Astfel in cazul sambetei lucrate ar trebui acordata alta zi din saptamana ca zi de repaus, pentru a fi 5 zile lucrate si doua de repaus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare si ore lucrate in timpul de repaus saptamanal olf olf Buna ziua, Va rog sami spuneti cum trebuie retribuite orele suplimentare lucrate in zilele normale de lucru , adica peste cele 8 ore/zi , 5 zile/ saptamana, ... (vezi toată discuția)
Munca in ziua de sambata se poate compensa cu zi libera? Sebi44 Sebi44 Buna Ziua! Lucrez la o firma privata. Sunt perioade in care avem de onorat multe comenzi. In aceste perioade eram chemati la munca sambata si eram platiti ... (vezi toată discuția)
Spor pentru lucru in week-end piciul piciul sporul pe care il acord pentru lucrul in week-end urmat de doua zile libere il aplic doar pentru zilele lucrate in week-end, nu pentru toate zilele ... (vezi toată discuția)