avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Detinere caine in apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Detinere caine in apartament

Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: detin un catie de talie mica in varsta de 13 ani in locuinta proprietate personala.Cainele nu este periculos dar la fel ca oricare caine cand este lasat singur in casa mai latra.
Pana acum 3 luni vecinul din dreapta care uneori mai venea si "reclama"' galagia cainelui a fost presedintele asociatiei de proprietari dupa aceasta schimbare am aflat de la noul presedinte ca el reclama cainele meu ca ar face galagie motiv pentru care cer tuturor propietarilor care detin animale de companie sa depuna o cerere la asociatie.
Va rog sa ma sfatuiti care sunt pasii necesari pentru a evita discutiile cu vecinul reclamant, vecin care detine si el o pisica.
Exista vreo lege care sta la baza acestei cereri de declarare a animalelor de companie la asociatie?


Multumesc!
Cateii, indiferent ca sunt mini sau maxi, latra atunci cand trece cineva pe hol, prin fata usii, cand zaresc pasari (vrabii, porumbei) prin ferestre, dar mai ales cand sunt lasati acasa singuri si uneori, in cel mai al naibii caz, cand se antreneaza la solfegii cu animalul altui vecin. Acum, depinde si de temperamentul catelului, dar si de modul cum a crescut (cu multa lume in casa sau singur acasa),
Pentru vecini latratul cateilor este un cosmar, amplificat uneori de zgomotele pe care le face prin casa cu jucariile din dotare.
Unii dintre noi am trecut sau trecem prin asemenea experiente si, daca la inceput nu sesizam zgomotul, in timp chestia asta devine obsesiva. Faci o adevarata fixatie pe latratul acelui catel.

@adinanicoleta
Ce sa scrieti in acea cerere? Sa nu se mai simta deranjati vecinii sau ce?
Daca e sa judecam drept, apai ei ar trebui sa scrie petitie la asociatie.
blocexpert a scris:

Este ora 00:10 cand scriu acest mesaj. Intr-unul din apartamentele vecine latra un minicaine din asta cu glas pitigaiat. Latra intr-una cam de la ora 22:15 (la inceput nu am luat in seama, am zis ca ii trece repede).
Este al dracului de deranjant. Eu, familia mea si restul vecinilor ce vina avem?


Pana la urma cum ati rezolvat problema?
Sunt intr-o situatie similara: In apartamentul de deasupra celui in care locuiesc, o familie tanara, iubitoare de animale, aduce caini in casa. Doi sunt permanent, dar suplimentar, de cate ori gasesc cate un caine pe strada de care li se face mila, il aduc in apartament,il spala, il duc si pe la un cabinet veterinar si il cresc pana gasesc cui sa-l dea. Uneori aduc si alti caini, astfel ca ajung pana la 5 caini, in plus au si o pisica.
La inceputul lunii au adus unul mic, ce latra des si strident si alearga mult,impreuna cu ceilalti caini.
Locuind dedesubt se aude fiecare zgomot si latrat. Cainele cel mic latra in special dimineata cand se trezesc proprietarii,de pe la 6.00,dar si seara,pe la 9-10. Azi noapte latra pe la 1-2. Nu ne putem odihni.
Din cauza cainilor, proprietara, casnica, in fiecare dimineata da cu aspiratorul,indiferent de zi. Si acela face zgomot deranjant. + scapa obiecte pe parchet,deci zgomote suplimentare. Mama a suferit recent un accident vascular cerebral si este in perioada de recuperare. Nu se poate odihni din cauza acestor zgomote. Am discutat cu ei in mai multe randuri, vorbesti la pereti. In trecut,cand nu aveau caini, au fost amendati pentru ca dadeau muzica tare la ore tarzii. Nici atunci nu aveai cu cine discuta. Toti vecinii nu-i agreaza. Daca le facem o noua reclamatie, probabil vor primi o noua amenda,dar asta nu rezolva problema... tot vor tine caini si vor face ce-i taie capul. Ma ingrijoreaza in special din cauza mamei,care nu se poate odihni avand in vedere evenimentul prin care a trecut. Nu exista nicio lege mai drastica prin care sa poata fi pusi la punct cei care cresc caini multi in apartament? Animalele n-au nicio vina, dar ar trebui crescute la curte,nu intr-un apartament de 60mp. Dvs ati gasit vreo solutie la acel moment?acum mai aveti astfel de probleme?
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2016
AlexPetru, utilizator
Ma confrunt si eu cu o locatara cu vreo 10 caini. Cand ii apuca urla toti pe diverse voci...
Nu avem ce sa-i facem. Am scris memorii, plangeri, nimic. Primesc acelasi raspuns - este proprietara si nu avem ce sa facem. Am incercat inclusiv cu plangere pe schimbarea destinatiei apartamentului (nu mai e locuinta este adapost de animale) dar avocatii consultati au dat sceptic din cap spre "nu prea aveti sanse"
Cred ca singura solutie este o initiativa publica de schimbare a legislatiei. Ca in USA. Ai mai mult de x animale de companie = esti colectionar, se confisca tot mai putin 1-2 si gata.

In Romania, partea de legislatie legata de aspectele vietii in comun in blocuri, liniste publica, detinatori de j'de animale de companie...etc e foarte subtire.

Am avut si un colectionar de gunoaie, pleca dimineata cu sacose dupa el, se intorcea si incepea sa trieze. Ce nu-I mai placea - arunca pe geam, omu' era clar dus cu capul.
La cateva luni isi ungea usa de la intrare cu ulei ars - sa nu putrezeasca, arata de parca se aruncasera pe usa 5-6 borcane de magiun....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exzista o lege data unde persoanele care detin caini in apartament la bloc, sa fie trecuti la intretinere la numar de persoane dar acest lucru nu s a pus in aplicare pe nicairi. O cerere catre administratia blocului sa treaca toti caini din bloc la plata, atunci cei care au caini o sa ia^foc^ si in viitor lumea nu va mai tine caini la bloc. Totul depinde de noi ,propietarii care acceptam. Daca o femeie naste vine cu puiu de om acasa, urmatoare luna e trecut la intretinere! Care e diferenta , cine deranjeaza mai mult ?
Dragilor,pe cei care ii deranjeaza latratul cainelui....dati-le in judecata pe cei care isi lasa cainii sa latre noaptea.Chemati politia ,care Ďa amenda.Nu va fie frica ..E corect sa acctionati pe fata .Comunicarea este de bazain situatia de Fata!

Alte discuții în legătură

Cand te poate amenda politia pt latratul cainelui? Ale.xa Ale.xa Locuiesc la bloc in Bucuresti si in unele weekenduri am grija de cainele parintilor mei. Cand ei pleaca amandoi de acasa il aduc la mine in apartament. Am fost ... (vezi toată discuția)
Cand te poate amenda politia pt latratul cainelui? Ale.xa Ale.xa Locuiesc la bloc in Bucuresti si in unele weekenduri am grija de cainele parintilor mei. Cand ei pleaca amandoi de acasa mi-l aduc mie la apartament. Am fost ... (vezi toată discuția)
Caine "de apartament" insuportabil Lucian_Stroe Lucian_Stroe Vecinii de deasupra detin un caine \"de apartament\" pe care nu-s in stare sa-l controleze, astfel ca acesta latra intr-un mod insuportabil, la absolut orice ... (vezi toată discuția)