avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restructurarea abuziva a postului?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restructurarea abuziva a postului?

Buna ziua,
Sunt angajata de 4 ani si 4 luni la SC in cauza, in ultimii 2 ani ocupand postul de director departament.
In urma cu o saptamana mi s-a cerut verbal sa-mi dau demisia, pe motiv ca nu mai e dispus sa ma plateasca pentru activitatea desfasurata in firma, cerere pe care am refuzat-o. Pe 30 aprilie am fost chemata de catre asociatul majoritar si intrebata cum doresc sa inchei colaborarea: prin acordul partilor sau prin desfiintarea postului. Am raspuns din nou ca nu imi dau demisia. Asociatul a hotarat desfiintarea postului, punandu-mi in vedere ca voi primi doar 15 zile preaviz si ca de luni 04.05.2009 nu mai am ce cauta in societate. Precizez ca pana la sfarsitul zilei de 30.04 nu mi s-a inmanat nici o hotarare scrisa cu privire la desfiintarea postului.
As dori sa stiu care este procedura legala de desfiintare a postului si ce cai legale de aparare a drepturilor am.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:01, 7 Mai 2009
Beneficiaza de indemnizatia de somaj persoanele care :
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;
b) nu realizeaza venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decat indemnizatia de somaj;
c) nu indeplinesc conditiile de pensionare, conform legii;
d) sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza teritoriala isi au domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca au avut ultimul loc de munca ori au realizat venituri in acea localitate.
e) le-a incetat raportul de munca in temeiul art. 56 lit. a), b), c), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile ulterioare;
In prezent sunt angajata la 2 societati, una cu part time si a doua full time. Daca la jobul full time sunt in concediu medical, pentru cel part time sunt tot in concediu medical? In acest caz imi trebuiesc emise 2 certificate de concediu medical? Ambele societati vor trebui sa imi plateasca concediul medical, avand in vedere ca eu cotizez pentru asigurarea de sanatate de la ambele?

Va multumesc.
Firesc ar trebui sa fiti in concediu medical la ambele societati (daca lucrati in continuare la cea part time, s-ar putea ca angajatorul unde ati depus medicalul sa conteste acest medical.)

se emite un singur certificat medical original, care trebuie depus la firma unde lucrati cu norma intreaga, 8 ore, functie de baza.
O copie legalizata o depuneti la al doilea angajator care va plati si el in functie de cat ati cotizat acolo.
Imi puteti spune va rog ce lege obliga ambele societati sa imi plateasca concediu medical?
1. Dvs. sunteti cam neincrezatoare in ce spunem noi. Suntem profesionisti, cu vechime in domeniu si cunoastem legile deci nu vorbim "dupa ureche".Angajatorii dvs. stiu legea si vor plati certificatele medicale.
2. Pentru linistea dvs. va redau din OUG 158/2005:
Art. 1. -
(1) Persoanele asigurate pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate în sistemul de asigurări sociale de sănătate, denumite în continuare asiguraţi, au dreptul, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, pe perioada în care au domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României, la concedii medicale şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, dacă:
A. desfăşoară activităţi pe bază de contract individual de muncă sau în baza raportului de serviciu;
B. desfăşoară activităţi în funcţii elective sau sunt numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti, pe durata mandatului, precum şi membrii cooperatori dintr-o organizaţie a cooperaţiei meşteşugăreşti, ale căror drepturi şi obligaţii sunt asimilate, în condiţiile prezentei legi, cu ale persoanelor prevăzute la lit. A;
Art. 33. - Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator.

Alte discuții în legătură

Desfintare post-oferta alt post florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Am fost instiintata ca mi s-a restructurat postul in luna iulie,am mai fost o zi la serviciu,apoi am intrat in concediu medical,avand probleme cu ... (vezi toată discuția)
Concediul medical pentru ingrijirea copilului pana la 7 ani intrerupe preavizul? lauraneacsu77 lauraneacsu77 buna ziua sunt insarcinata si in urma cu o luna am anuntat directorul de departament si pe cel de la resurse umane cu privire la aceasta stare de fapt (adev ... (vezi toată discuția)
Preaviz in timpul cm daniela_elena67 daniela_elena67 in perioada in care am fost in CM am fost instiintata ca s-a desfiintat locul de munca si am primit preaviz de 20 zile..TOT IN ACEASTA PERIOADA am gasit loc de ... (vezi toată discuția)