avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restructurarea abuziva a postului?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restructurarea abuziva a postului?

Buna ziua,
Sunt angajata de 4 ani si 4 luni la SC in cauza, in ultimii 2 ani ocupand postul de director departament.
In urma cu o saptamana mi s-a cerut verbal sa-mi dau demisia, pe motiv ca nu mai e dispus sa ma plateasca pentru activitatea desfasurata in firma, cerere pe care am refuzat-o. Pe 30 aprilie am fost chemata de catre asociatul majoritar si intrebata cum doresc sa inchei colaborarea: prin acordul partilor sau prin desfiintarea postului. Am raspuns din nou ca nu imi dau demisia. Asociatul a hotarat desfiintarea postului, punandu-mi in vedere ca voi primi doar 15 zile preaviz si ca de luni 04.05.2009 nu mai am ce cauta in societate. Precizez ca pana la sfarsitul zilei de 30.04 nu mi s-a inmanat nici o hotarare scrisa cu privire la desfiintarea postului.
As dori sa stiu care este procedura legala de desfiintare a postului si ce cai legale de aparare a drepturilor am.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:01, 7 Mai 2009
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Nu vreau sa par lipsita de incredere fata de profesionalismul dvs. Problema provine din faptul ca acum cateva luni m-am aflat in aceasta situatie si angajatorul jobului part time mi-a zis ca nu imi poate plati concediu medical deoarece doar societatea unde am norma intreaga imi poate plati concediu medical si ca urmare la jobul part time am fost obligata sa imi iau concediu de odihna pe perioada concediului medical, desi facusem o copie legalizata a certificatului care fusese inmanata societatii. La vremea respectiva sustineau ca astea sunt prevederile legii. De aceea am solicitat legea care reglementeaza acest lucru ,pentru a-mi sustine cauza in fata angajatorului part time si sa nu mai fiu obligata sa accept abuzuri din necunoasterea legii.
Va multumesc inca o data.
1. Imi cer scuze daca v-am supara, dar sa stiti ca nici noi nu stim raspunsurile pe de rost si trebuie sa le cautam. Stim ca este asa cum zicem dar trebuie sa va si convingem (asta ia foarte mult timp).
2. Daca apelati si data trecuta la noi nu se intampla chestia cu CO la un angajator si concediu medical la altul. Dar... tot patitu-i priceput, de acum stiti si arati si celor care nu stiu.
Nu m-ati suparat cu nimic. Eu as dori sa va multumesc pentru activitatea dvs. depusa in folosul nostru, al tuturor celor care nu cunosc toate prevederile legale si trebuie sa ne aparam drepturile in fata angajatorilor.
O seara buna!
Potrivit art. 33 din O.U.G. nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate pentru persoana care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform ordonantei mentionate, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator.

Va multumesc inca o data de ajutor.
Referitor la desfiintarea postului despre care am vorbit in deschiderea acestui subiect, azi am primit prin posta insttintarea de desfiintare a postului. Incepand cu data de 04.05.2009 eu ma aflu in concediu medical.
Instiintarea cuprinde urmatoarele:
"Prin prezenta va aducem la cunostinta ca postul de director de marketing se desfiinteaza incepand cu data de 01.05.2009 si ca urmare a acestui fapt incepand cu data de 01.06.2009 inceteaza contractul de munca nr....., conform Art. 65 (1) din Codul Muncii si incepand cu data de 01.05.2009 sunteti in preaviz de 30 de zile calendaristice." Data intocmirii documentului este de 30.04.2009. Data la care a fost trimis diocumentul la posta este de 05.05.2009, data la care ma aflam in concediu medical.
Referitor la acest document as avea cateva intrebari pe care as dori sa ma ajutati sa le lamuresc:
- este legal sa treaca data de 1 mai data de desfiintare a postului avand in vedere ca e zi nelucratoare?
- avand in vedere ca la data de 04.05.2009 am intrat in concediu medical este legal sa imi trimita documentul de desiintare a postului pe data de 05.05.2009? Stiam ca orice actiune de desfiintare a postului este suspendata pana la data revenirii la post.
- Am inteles ca, conform legislatiei societatea este obligata sa imi prezinte o lista de posturi disponibile in firma conform calificarii si pregatirii mele, ceea ce nu am primit si nici nu s-a specificat ceva de genul asta pe instiintare, sau sa anunte camera de munca si sa imi ofere o lista de posturi vacante conform pregatirii si calificarii mele, ceea ce din nou nu am primit? Cand ar trebui sa primesc aceste documente sau ar fi trebuit sa le primesc deja?
- de cand incepe sa curga perioada de preaviz, din momentul in care am luat la cunostinta? Eu am luat la cunostinta azi , 07.05.2009, prin mandat postal de confirmare primire dar ma aflu in concediu medical.
Astept cu nerabdare radspunsurile dvs.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Desfintare post-oferta alt post florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Am fost instiintata ca mi s-a restructurat postul in luna iulie,am mai fost o zi la serviciu,apoi am intrat in concediu medical,avand probleme cu ... (vezi toată discuția)
Concediul medical pentru ingrijirea copilului pana la 7 ani intrerupe preavizul? lauraneacsu77 lauraneacsu77 buna ziua sunt insarcinata si in urma cu o luna am anuntat directorul de departament si pe cel de la resurse umane cu privire la aceasta stare de fapt (adev ... (vezi toată discuția)
Preaviz in timpul cm daniela_elena67 daniela_elena67 in perioada in care am fost in CM am fost instiintata ca s-a desfiintat locul de munca si am primit preaviz de 20 zile..TOT IN ACEASTA PERIOADA am gasit loc de ... (vezi toată discuția)