avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de studii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de studii

Sunt angajata la o societate cu raspundere limitata si frecventez si cursurile la distanta ale unei facultati. Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune de cate zile de concediu pentru studii fara plata beneficiez pe an si cum se procedeaza in timpul concediului de studii cu contractul de munca, se suspenda temporar sau ...? Va multumesc mult .
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 23:34, 12 Iunie 2007
Da, ar fi indicata o adeverinta de la facultate din care sa rezulte cand are loc examenul de licenta. Cererea catre ei ar trebui motivata si de drept , adica , mentionand articolele din contractul cadru la nivel national, la care se anexeaza adeverinta.. Asa sunt unii angajatori.Sa zicem abuzivi.
Inca o problema ar fi faptul ca: mi-as dori liber o sapt. exact inainte de examenul de licenta...... si asta inseamna ca nu-mi merge vechimea.......
In cazul care un urmatoarea jumatate de an raman insarcinata......vor fi repercursiuni?
am inteles ca pentru a beneficia de concediul post natal tb sa ai lucrat minim un an de zile.......#-o
Contractul colectiv de munca unic la nivel national pentru 2007
art.61
(2) Salariatii au dreptul la 30 de zile concediu fara plata, acordat o singura data, pentru pregatirea si sustinerea lucrarii de diploma in invatamantul superior. Acest concediu se poate acorda si fractionat, la cererea salariatului.

si cu concediu pre-post natal ce fac?
Din punctul meu de vedere , aveti vechime 2 ani nu 1 , concediul fara plata neoperand ca o suspendare decat temporara a activitatii si nu ca o intrerupere. Insa , fiecare interpreteaza legea , asa ca mai bine intrebati la camera de munca . In afara de lege ei mai au si o serie de norme, regulamente de aplicare , ordine ale ministrului etc .In plus, aveti dreptul la concediul de odihna de minim 21 zile asa ca ....ar mai fi si aceasta varianta.

Alte discuții în legătură

Dreptul la concediu de studii platit ContSters195628 ContSters195628 buna ziua, sa mi raspunda si mie cineva, in ce conditii si ce baza legala exista pentru concediu de studii platit si pentru ce perioada pentru sustinerea ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru formare profesionala gabriela_c2002 gabriela_c2002 Va rog frumos sa-mi spune-ti daca un angajat poate beneficia de 10 zile platite pentru sustinerea examenului de licenta (lucrez in sist. public).N-am ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru studii raluca-andrei raluca-andrei Buna ziua. Doresc sa ma ajutati in legatura cu dreptul de a dispune de concediu platit pentru realizarea studiilor doctorale. Domeniu in care lucrez - ... (vezi toată discuția)