Sunt angajata la o societate cu raspundere limitata si frecventez si cursurile la distanta ale unei facultati. Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune de cate zile de concediu pentru studii fara plata beneficiez pe an si cum se procedeaza in timpul concediului de studii cu contractul de munca, se suspenda temporar sau ...? Va multumesc mult .
:((
stiti refrenu` ala cu "Parcul Cismigiu"??
no` il aplik acu`!!! :D
destul de nasol sa nu am ce face in situatiunea asta! Adik tot tre` sa fie dupa ei? Ce naiba? Angajatii nu au dreptul la nimik!
hai ca nu mai am mult pana dupa licenta!
ma mai gandesc la o varianta.......putin neortodoxa......ma duc acum sa-mi semneze concediu......dupa care a doua zi ma duc cu demisia!!!
si gata!!!
off off
Buna ziua!
Am o mica nelamurire in legatura cu urmatorul articol:
Art. 152. - (1) În cazul în care angajatorul nu şi-a respectat obligaţia de a asigura pe cheltuiala sa participarea unui salariat la formare profesională în condiţiile prevăzute de lege, salariatul are dreptul la un concediu pentru formare profesională, plătit de angajator, de până la 10 zile lucrătoare sau de până la 80 de ore.
Acest concediu de formare profesionala nu poate fi acordat si pentru pregatirea dinaintea sustinerii lucrarii de diploma? Oare acest lucru nu reprezinta o formare profesionala? Oare diploma pe care urmeaza sa o primesc de la facultate nu atesta ca am urmat anumite cursuri care servesc la formarea profesionala?
Buna ziua!
Am o mica nelamurire in legatura cu urmatorul articol:
Art. 152. - (1) În cazul în care angajatorul nu şi-a respectat obligaţia de a asigura pe cheltuiala sa participarea unui salariat la formare profesională în condiţiile prevăzute de lege, salariatul are dreptul la un concediu pentru formare profesională, plătit de angajator, de până la 10 zile lucrătoare sau de până la 80 de ore.
Acest concediu de formare profesionala nu poate fi acordat si pentru pregatirea dinaintea sustinerii lucrarii de diploma? Oare acest lucru nu reprezinta o formare profesionala? Oare diploma pe care urmeaza sa o primesc de la facultate nu atesta ca am urmat anumite cursuri care servesc la formarea profesionala?
aceasta sugestie am facuto si eu in acest topic.
Dar concediul despre care vorbiti nu se refera strict la formarea profesionala intr-un anumit domeniu. Cu atat mai mult el poate fi folosit pt. sustinerea oricaror examene:P
Da, puteti avea initiativa sa solicitati angajatorului formarea profesionala, dar asta se face printr-o cerere scrisa pe care in termen de 15 zile v-o poate aproba sau nu.
De principiu , formarea profesionala , inseamna formarea angajatului la locul de munca sau in legatura cu locul de munca pe care il are si , de regula ,angajatorul suporta costurile.Exista insa si cazuri cand salariatul are initiativa si de regula , aceasta formare ar trebui sa aiba legatura cu locul de munca. Adica , nu poti sa ti iei o diploma de asistent medical daca esti angajat contabil. Angajatorul n-are nici un interes sa aprobe asa ceva.