Rog administratorii forum-ului sa analizeze utilitatea unui subiect permanent dedicat acestei probleme.
Cel putin in Bucuresti fenomenul a capatat o amploare deosebita, alimentata de gratuitatea actiunii.
Pe de alta parte, specialisti de prestigiu, cum este Presedintele Ordinului Arhitectilor, atrag atentia asupra unor pericole ascunse: incendiu, ingrasie, deteriorari de tot felul.
Cred ca ne-am putea ajuta reciproc, prin postari pe marginea subiectului, care este de mare interes !
De exemplu, as fi foarte interesat sa stiu daca exista vreo asociatie de proprietatri care este in posesia documentatiei tehnice care a insotit autorizatia de construire si, mai ales, daca este in posesia caietului cu detalii de executie !?
De asemenea, as vrea sa stiu daca in documentatie este inclusa euroclasa de rezistenta la foc a materialelor folosite ?
Cine a intocmit receptia lucrarilor si, mai ales, daca exista vreo certificare de la ISU/Pompieri !?
Sunt convins ca mai exista si alte multe intrebari, de aceea va rog sa analizati posibilitatea permanetizarii subiectului.
Din cate stiu eu, lista cu blocuri reabilitate gratis, exista, cei care au optat la modalitatea cu fonduri europene, au facut-o prin semnarea acordului de a renunta la acea lista, in speranta ca le va fi inceputa lucrarea mai repede.
Totusi , pe b-dul Th. Pallady se reabiliteaza blocuri gratis in acest moment.
Azi, la ora 15, cica vine d. primar Negoita in zona unde locuiesc ( stadion Olimpia) sa discute cu cetatenii.
Voi avea cateva intrebari despre reabilitare ( avem dosar ptr. fonduri europene) si va voi aduce la cunostinta cele aflate, daca va intereseaza.
Sper sa nu fie inca in campanie electorala, care s-a incheiat, si sa discute probleme cetatenesti!
Am rugat administratorii sa mentina subiectul permanent in ideea ca ne vom ajuta reciproc prin postari legate de aspectele tehnice si legale, mai putin cele ... politice.
As vrea sa va supun atentiei urmatorul aspect, care am vazut ca apare si in topic-uri asemanatoare si anume GARANTIA LUCRARILOR.
In acest sens, este bine sa stim ca un SRL raspunde in limita capitalului social, care poate sa fie de 200 lei. In consecinta, daca firma care a executat reabilitarea este un SRL care nu-si respecta contractul, Asociatia ramane cu paguba totala !
In acest sens, cred ca ar fi bine ca, prin contract, PRIMARIA sa-si asume raspunderea IN SOLIDAR cu proiectantul si cu executantul lucrarior de reabilitare. Altfel, Primaria incheie un contract de mandat, care nu o obliga la absolut nimic. In caz de litigiu, Asociatia se descurca singura, cum poate, cu proiectantul si cu executantul care, eventual, vor arunca vina unul asupra celuilalt.
Obligatii?
ContSters220737
Buna seara.Pentru niste familii cu venituri financiare mici, la intrebarea ce o pun in numele lor,rog un raspuns.La lucrarile de reabilitare termica si ... (vezi toată discuția)