avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Te poate obliga firma sa schimbi contractul de munca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Te poate obliga firma sa schimbi contractul de munca de la full time la part time?

Lucrez la un hypermarket de peste trei ani.Bineinteles am semnat un contract de munca pe termen nelimitat.
Acum la mai multi colegi li s-a pus in vedere ori semneaza contract la 4 ore ori sa-si dea demisia.Bineinteles nimic nu e scris pe hirtie , discutiile sunt verbale ramine scris ori demisia ori noul contract semnat.Intrebarea mea este daca e legal acest lucru iar daca nu ce putem face in conditiile in care firma sigur nu va recunoaste ca ne obliga .
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 19:55, 5 Mai 2009
Codul muncii prevede la art. 19:
Art. 19.
În situaţia în care angajatorul nu îşi execută obligaţia de informare prevăzută la art. 17 şi 18, persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, are dreptul să sesizeze, în termen de 30 de zile de la data neîndeplinirii acestei obligaţii, instanţa judecătorească competentă şi să solicite despăgubiri corespunzătoare prejudiciului pe care l-a suferit ca urmare a neexecutării de către angajator a obligaţiei de informare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

anuntul salariatului cu privire la schimbarea conditiilor de munca tromar tromar Mai exista obligativitatea angajatorului de a anunta in scris angajatul cu privire la intentia de modificare a clauzelor Contractului de munca cu 15 zile ... (vezi toată discuția)
Informare scrisa la act aditional Alina Pene Alina Pene Este obligatorie incheierea unei informari scrise ce trebuie adusa la cunostinta salariatului cu 15 zile inainte de incheierea unui act aditional la contractul ... (vezi toată discuția)
Informarea la angajare ContSters113415 ContSters113415 este obligatoriu sa informezi salariatul in scris cand il angajezi sau se considera ca este informat atunci cand semneaza CIM? in codul muncii nu este prea ... (vezi toată discuția)