Cum poate o firma din Polonia sau Luxembourg sa cumpere credite neperformante de la societati bancare din Romania?
NU sunt conditii legale impuse? daca da, ce legi, acte normative pot studia in acest sens?
Daca respectivele firme au acces pe piata din Romania, nu trebuiesc inregistrate undeva unde pot fi verificate?
Cum e posibil sa cumpere portofoliul si sa dispara lasand un mandatar care sa i reprezinte? De unde sa stiu eu ca debitul meu nu a fost cumparat de un macelar polonez?
Cum e posibil ca instanta sa le incuviinteze executarea silita daca ei nu se identifica cu un buletin, cui sau ceva acte care sa le demonstreze calitatea de persoana juridica cu capacitatea de a incheia contracte de acest gen pe teritoriul Romaniei?
Eu am specificat - nulitatea absoluta a clauzelor abuzive, din contractul de credit, nicidecum a contractului.
Nu ma sustrag de la plata, dar nici nu vreau sa platesc o viata intreaga, dobanzi, comisioane si penalitati abuzive.
Daca acei creditori erau de buna credinta - in conditiile de piata la momentul respectiv, trebuiau sa vina in sprijinul clientilor ajunsi in imposibilitate de plata, nu sa-i ingroape in datorii pentru a-si umple nejustificat buzunarele.
Din punct de vedere moral - reaua credinta - dolul - sta si in atitudinea recuperatorilor de a lasa timpul sa treaca pentru a se acumula datorii - dobanzi etc.
Oamenii speriati, fara ajutor, fara cunostiinte chiar nu stiu incotro sa apuce.
Am apelat si la avocat - nu dau nici nume si nici nu generalizez, dar mi -am luat o efectiv in fata pe banii mei(si aia imprumutati pentru a achita onorarii) primind "tratamente"(solutii) superficiale care m au dus efectiv in depresie cronica - si in imposibilitatea de a mai putea formula aparari.
Eu va multumesc pentru colaborare, oricine poate afirma orice - sigur imi va fi de folos!
am citit nitel jurisprudenta. concluzia? in momentul incheierii contractului de cesiune (cu conditia declararii contractului bancar exigibil anticipat) firma srl preia un credit commercial; nu mai este credit bancar. Nici macar nu este obligat tertul creditor sa va trimita contractul de cesiune...doar musai sa va trimita instiintare ca sunteti debitorul ei. este o datorie certa, lichida si exigibila? este. banca se spala pe manute si dvs trebuie sa achitati penalitatile catre firma respectiva..nu catre banca. altfel, repet, cum ar putea instantele judecatoresti sa incuviinteze executari silite fara respectarea conditiilor legale?
Stiu...si eu in situatie asemanatoare m-am zbatut...intuind nedreptatea si presiunea pe deditor. Dupa mine, reiterez, singurele sanse se constituie in vicii procedural..sau implinirea prescriptiei.
Concluzia? In momentul in care ati fost "vanduta", drepturile ce decurgeau dintr-un contract bancar (asa putine si restrictive) s-au anihilat. Platiti o datorie cuiva ce a cumparat anterior creanta dvs. Va inteleg revolta...si va sustin. Din pacate asta este situatia
P.S.: imi cer scuze in fata moderatorilor sectiunii...mi-am dat cu parerea neavand experienta dvs. Doar am rezonat cu intrebarile si revolta domnului/doamnei ancut
completare: sunt societati infiintate LEGAL...prin urmare singura rectificare posibila este legislativa..cu privire la domeniul de activitate a respectivelor firme. In UE..din cate stiu...multe banci si-au externalizat serviciile de recuperare creante
Va multumesc mult, eu tot pe baza jurispruntei mi am intemeiat contestatia si am atasat o si la dosarul depus in instanta.
Daca v-as ruga frumos aveti posibilitatea sa atasati jurisprudenta la care faceti referire sa ma pot documenta si eu ?
Tot respectul pentru atentia acordata!
dati cesiune de creanta bancara pe google...si intrati pe www.scj.ro..decizia a inaltei curti de casatie si justitie din noiembrie 2013...de altfel, in material, veti vedea toate etapele..cu fond, apel si ultima decizie...definitiva si irevocabila. Toate au legatura cu nulitatea actelor de creanta. Ceea ce spuneti dvs, din pacate, a fost infirmat. Evident, nu suntem intr-un sistem cutumiar de drept, prin urmare e posibil orice. Cititi..si veti intelege
aveti dreptate..oameni speriati nu au nici o posibilitate de aparare. dupa mine, ma repet, doar o legislatie restrictiva cu privire la cesioanrea creantelor bancare (strict!) poate schimba ceva in bine. altfel...raspunsul lui gi-jane la intrebarile dvs este cel real. Imi pare rau din nou.
Multumesc
Declararea prematură şi ilegală a scadenţei anticipate a creditului bancar acordat nu echivalează cu lipsa obiectului contractului de cesiune de creanţă încheiat de bancă, ca şi motiv de nulitate absolută a acestuia, dreptul de creanţă al băncii şi dreptul de cesiune al acestei creanţe către un terţ fiind convenite de părţile contractului de credit bancar, conform art. 969 C. civ.
Astfel, este nelegală hotărârea prin care instanţa constată că actul de cesiune încheiat de bancă este lovit de nulitate datorită lipsei obiectului acestuia, deoarece lipsa obiectului cesiunii echivalează doar cu lipsa creanţei, or, dreptul de creanţă al băncii există chiar de la data încheierii contractului de credit bancar.
Buna ziua,
Ati putea totusi posta un link cu materialul despre care vorbiti? imi este foarte greu sa - l gasesc daca nu am mai multe infirmatii. O zi buna
Recuperari creante
ionuz1957
am de platit la eos doua creante cedate de bcr si brd si nu stiu de ce eos imi cere toata suma datorata bancii cu toate ca suma a fost acoperita de politele de ... (vezi toată discuția)