Buna ziua, in perioada 12.2008-11.2010 am beneficiat de indemnizatie crestere copil, pe aceasta perioada nu am suspendat PFA-ul si in lunile mai-septembrie 2010 am avut activitate-incasari. Mentionez ca nu am luat la cunostinta despre faptul ca tb sa suspend PFA-ul. Acum cateva cateva zile am primit o decizie prin care mi se imputa sa restitui indemnizatia primita in perioada 01.2010-11.2010. Cum este legal corect, sa restitui indemnizatia pt lunile in care am avut venituri (mai-august) sau pe intreg anul 2010?
Nu stiu ce sanse de reusita sunt dar puteti incerca urmatorul lucru. Va duceti cu o cere de recalculare a indemnizatii pentru ca nu vi s-au luat in calcul veniturile realizate ca PFA. Daca spun ca nu se poate ca este prea tarziu insemna ca si viceversa este valabila. Daca va accepta recalcularea se poate face o scadere din suma datorata.
veniturile pe care le am realizat pe PFA sunt foarte mici, chiar daca as solicita o recalculare, mi ar parveni o suma ff mica... nu am o problema cu faptul ca mi blocheaza conturile, nu am bani in cont, salariul il iau cash, nu am nici o proprietate pe numele meu. Credeti ca nu am nici o sansa sa platesc doar indemnizatia aferenta celor 5 luni chiar daca merg prin instanta?
Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca ma incadrez pt. amnistiere fiscala avand in vedere ca mi s-au cerut printr-o decizie emisa in 2014, banii incasati din indemnizatie pe anul 2010.
Va multumesc anticipat!
Potrivit art.II din proiectul de lege - adoptat de catre Parlament si trimis spre promulgare la presedintele tarii :
Art. II. –
(1) Debitele constituite sau care urmează a fi constituite în sarcina persoanelor cu drepturi de indemnizaţie pentru creşterea copilului/stimulent/stimulent de inserţie, în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, aprobată
cu modificări şi completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, sau a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011,
cu modificările şi completă rile ulterioare, se scutesc de la plată.