avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Restituire indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Restituire indemnizatie crestere copil

Buna ziua, in perioada 12.2008-11.2010 am beneficiat de indemnizatie crestere copil, pe aceasta perioada nu am suspendat PFA-ul si in lunile mai-septembrie 2010 am avut activitate-incasari. Mentionez ca nu am luat la cunostinta despre faptul ca tb sa suspend PFA-ul. Acum cateva cateva zile am primit o decizie prin care mi se imputa sa restitui indemnizatia primita in perioada 01.2010-11.2010. Cum este legal corect, sa restitui indemnizatia pt lunile in care am avut venituri (mai-august) sau pe intreg anul 2010?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:53, 3 Iunie 2015
Buna ziua,
stiti cumva daca au aparut normele metodologice de aplicare a legii pt. amnistiere?
Inca nu au aparut aceste norme.
Normele metodologice se refera numai la OUG 111/2010 , pentru partea referitoare la scutirea de plata pot fi emise instructiuni care se aproba prin ordin comun al ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice si al ministrului finantelor publice.

Legea nr.126/2014:
Art. V
In aplicarea prevederilor art. II-IV, pot fi emise instructiuni care se aproba prin ordin comun al ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice si al ministrului finantelor publice.

Art. VI
In termen de 30 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 52/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica in mod corespunzator.
Buna ziua,

aveti cumva noutati privind normele metodologice de aplicare a legii pt. amnistiere?
Nu au aparut inca aceste norme. Din cate cunosc, sunt inca in faza de dezbatere (proiect) :)
Ultima modificare: Miercuri, 7 Ianuarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Restituire indemnizatie crestere copil cristinam1234 cristinam1234 Buna ziua, In iulie am primit o decizie de la AJPIS, prin care mi se spune ca treb sa restitui indemnizatia crestere copil incasata, pentru ca am incasat ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri despre indemnizatia de crestere a copilului Cristina_M84 Cristina_M84 Buna ziua! Am nevoie de lamuriri cu temeiul legal, daca se poate. Am nascut in luna iulie, iar la jumatatea lunii septembrie, cand mi s-a terminat concediul ... (vezi toată discuția)
Amnistia fiscala pentru mame ursu felicia ursu felicia Buna ziua, Am primit ieri o hartie de la Agentia Pt Plati si Inspectie Sociala prin care imi comunicau ca a fost respinsa cererea de scutire de la plata a ... (vezi toată discuția)