avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Curtea constitutionala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Curtea constitutionala

E adevarat ca joi 22 mai se judeca la curtea constitutionala art 15 vechiul cod penal pentru redozarea pedepselor??
Exista sanse la CCR dar depinde ce texte constitutionale s-a invocat ca sunt incalcate.
dosarul are ca obiect neconstitutionalitatea LEGII nr.187/2012 art.4 . Azi e procesul, iar sotu meu nu e prezent la proces, se tine in lipsa lui(s-a specificat pe instiintarea trimisa la penitenciar ca nu este necesara prezenta lui). Se poate ca dintr-o singura instanta(adica azi) sa se dea si verdictu? Si daca da, afiseaza imediat pe internet pe situl CCR decizia??
Da, se poate judeca astazi.
Se judeca pe argumente juridice si nu pe alte aspecte.
Solutia se poate pronunta azi sau la o data ulterioara.
Depinde de site-ul lor in ce priveste publicarea.
Daca se va admite exceptia in mod normal se va anunta si in mass-media.
Ar fi o stire buna.
Doamne ajuta, o asteptam cu bratele deschise:worthy:
Eu consider ca asa ar fi corect sa se admita exceptia de neconstitutionalitate dar exista totusi si ceva probleme juridice.
Dupa parerea mea un text de lege abrogat ramane lege penala mai favorabila dar problema ar putea sa fie aceea ca acest aspect juridic sa nu tina de neconstitutionalitate.
De aceea ziceam ca este foarte complicat de motivat...

Alte discuții în legătură

Sesizare iccj aplicare lege mai favorabila ralukad ralukad Buna seara, Puteti sa-mi spuneti pentru ce exact (stiu ca pentru aplicarea legii mai favorabile, dar legat de ce anume) au facut instantele sesizarea la ... (vezi toată discuția)
Art. 15 neconstitutional?? cosminaa cosminaa Imi poate explica si mie cineva ce vrea sa zica acest citat (II. Concluzii Pe baza premiselor de mai sus, considerăm că legiuitorul a consacrat sistemul ... (vezi toată discuția)
Decizie ccr 22 mai 2014 legata de neconstitutionalitatea art 4 legea 187/2012 ralukad ralukad Buna ziua, Stie cineva ce a decis CCR in sedinta din 22 mai 2014 cu privire la neconstitutionalitatea art 4 din Legea 187/2012? Multumesc (vezi toată discuția)