avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestare concediere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestare concediere individuala

Care este termenul in care pot contesta o concediere individuala?
Acest termen se aplica din momentul primirii preavizului sau a deciziei de concediere?
Unde fac aceasta contestatie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Popa_Jenica , utilizator 12:24, 21 Mai 2014
Nu cred ca este gresit. Sunt articole si in sensul mentionat de mine :

[ link extern ]

[ link extern ]
Niciunul din articolele indicate de dvoastra nu arata ca dispozitiile legii dialogului social ar abroga prevederile codului muncii, ci le completeaza.

Cum spuneam, eu am facut o recomandare tocmai data fiind existenta acestor norme aparent divergente, desi este adevarat ca dispozitiile legii dialogului social prevaleaza, fiind o norma juridica ulterioara codului muncii,
Multumesc pt raspunsuri, dar mai am o neclaritate.Am luat la cunostiinta prin preaviz sau prin decizia de concediere?
Prin decizia de concediere. De la data comunicarii acesteia incepe sa curga termenul de preaviz.
As avea nevoie de un sfat in aceasta problema.Eu am fost concediat prin conderiere individuala(art 65), invocanduse reorganizarea societatii.Din departamentul in care fac parte mai sunt inca 5 colegi si urmeaza sa se mai angajeze un sef de departament in urmatoare perioada.Societatea este una care are un profit mare, iar angajari pe diverse posturi se fac aproape zilnic.Societatea nu mi-a oferit un alt post, sau cel putin nu ma pus sa semnez o hartie prin care mi s-a oferit un alt post.Motivul real al concedierii este faptul ca studiile mele nu sunt compatibile cu functia pe care o am, cea de inspector de protectia muncii, desi in ultimii 5 ani am lucrat pe aceasta functie in aceiasi societate.
Intrebarea mea este daca as avea vreo sansa sa castig in instanta contra societatii?
Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen contestare decizie concediere dreptaciul dreptaciul In decizia de concediere mi s-a trecut ca termen de contestare 45 de zile conform legii 62/2011, dar conform codului muncii termenul de contestare este de 30 ... (vezi toată discuția)
Contestare in instanta a deciziei de desfacere a contractului de munca PopaPopas1 PopaPopas1 In data de 21 dec 2011 trebuiau sa se incheie formalitatile de desfacere a contractului de munca, respectiv sa mi se plateasca ultimele drepturi banesti ce mi ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de concediere 45 de zile versus 30 de zile Andy81gan Andy81gan Am si eu urmatoarea nelamurire: Am O societatea care nu are Contract colectiv de munca la nivel de ramura si nici contract colectiv de munca la nivel de ... (vezi toată discuția)