avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum ma pot asigura ca apartamentul ramane mobilat si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum ma pot asigura ca apartamentul ramane mobilat si utilat dupa cumparare

Vreau sa cumpar un apartament pentru care platesc ceva bani in plus pentru ca vanzatorul il vinde mobilat si utilat.
Cum ma pot asigura ca proprietarul chiar lasa mobila si electrocasnicele dupa ce pleaca ?
Proprietarul vrea un ragaj, nu se muta chiar imediat dupa efectuarea tranzactiei.
Notarul mi-a spus ca se poate face o anexa la contractul de vanzare-cumparare in care sa fie trecute toate aceste bunuri, dar ca asta va costa in plus.
Cat ar trebui sa platesc in plus pentru aceasta anexa?

Vreau sa mentionez ca proprietarii mi se par persoane foarte serioase.
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2014
eugen_2, utilizator
La o cumparare de casa ne-am inteles sa ramana anumite lucruri. La predarea efectiva lipseau pana si suportii de prosoape, grilajele, lampi din baie ... ca-sa-i romanul - strangator! Tot ce se putea demonta repede sau nu era fix, disparuse. Sa ramana o suma la dumneavoastra - gaj ca ramane totul la locul lui. Faceti poze in camere si scrieti lista cu ce ramane si ce pleaca.
pusa2mimi a scris:

Ca sa nu aveti surprize, stipulati in contractul de vanzare ca o anumita suma de bani i-o dati vanzatorului la eliberarea apartamentului deoarece o retineti ca garantie ca nu duce lucrurile platite si isi plateste cheltuielile pentru perioada care mai locuieste in apartament,ca urmare la semnarea contractului ii achitati valoarea stabilita-garantia(mie la cumpararea unui apartament mi-a luat chiuveta din bucatarie, daca nu retineam garantie nu puteam sa le fac nimic!)


Da, fiind in Romania este bine sa aveti o garantie in mana ca sa nu se intample cine stie ce...

Actul respectiv nu trebuie facut neaparat la notar.
Se poate face si la avocat.Contractul facut la avocat poate fi insa mult mai dur decat cel de la notar.
Aveti si posibilitatea de a merge insotit de avocat la notar si sa se ocupe avocatul de notar si de aspectele tehnice juridice.

Notarul a zis ca autentifica actul cu mobila sau cum il stampileaza?
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2014
ContSters250994, utilizator
Mi-a spus ca se face o anexa la contractul de vanzare-cumparare in care vom trece toate bunurile.
poate ca vi se face o anexa la contract pentru care platiti in plus iar daca totusi vanzatorul nu se tine de cuvant va veti petrece mult timp pe la mediatori si tribunale.
in ziua tranzactiei va intalniti cu vanzatorul la locuinta, verificati ca sa se regaseasca obiectele convenite, ii dati banii, ii luati cheile, schimbati broasca si ati intrat de fapt in posesia locuintei
fiti practic, obietele de "inventar" pot fi schimbate cu unele mai vechi sau nefunctionale de la acelasi firma si daca nu au cod, serie, numar etc. nu veti putea dovedi schimbarea acestora
Cunosc caz concret, coleg de serviciu, cam prin 1995 la cumpararea locuintei, dupa semnarea actelor notariale a constatat ca vechiul proprietar a luat toate articolele din baie, bucatarie, inclusiv centrala de perete.
Nu este o situatie in general valabila si nu vreau sa va speriati dar s-au vandut si apartamente la etajul 10 intr-un bloc cu 9 etaje
Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2014
ytrewq, utilizator

Alte discuții în legătură

Proces verbal bunuri la vanzare-cumparare apartament jomini jomini Doresc sa cumpar un apartament. Am semnat antecontractul si am negociat (verbal) ca in pretul stabilit sa ramana in apartament mobila si electrocasnicele. ... (vezi toată discuția)
Optiuni pentru a ne asigura ca proprietarul nu va fura mobila din apartamentul pe care il vinde vioricaw vioricaw Buna ziua Ce optiuni avem pentru a ne asigura ca proprietarul nu va fura mobila din apartamentul pe care il vinde? Mobila valoreaza in acest caz in jur de ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa mobilata. proprietarul ia mobila inapoi dupa semnare. Tolius Tolius Buna ziua, Am cumparat recent o casa mobilata si utilata. Dupa semnarea contractului proprietarul a zis ca vrea sa ia mobila de bucatarie: blaturile, ... (vezi toată discuția)