avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... refuz pasaport minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

refuz pasaport minor

buna ziua. am un baiat de 9 ani rezultat di concubinaj, tatal ii plateste doar pensia alimentara,in rest nu contribuie cu nimc nici nu l-a vzitat de 6 ani .sunt casatorita si vrem sa plecam in vacanta cu copilul dar tatal sau nu ne da acordul pt pasaport si plecarea din tara, l-am dat in judecata si la politie dar degeaba.
intrebare...ce este de facut ??
da am avut......insa degeaba au fost bani irositi.........insa am primit custodie comuna si domiciliul minorului la mine. eu nu ii limitez exercitiul parintesc pur si simplu nu sil exercita...nu il intereseaza soarta minorului...pot trece unul pe langa altul fara sa se recunoasca ... ci vrea sa imi demonstreze mie ca nu voi putea iesi din tara cu minorul ca nu vrea el...Copilul isi doreste sa mearga sa viziteze si alte tari....am facut doua rezervari in turcia pe baza faptului ca ne da procura si ne-a mintit....a trebuit sa plecam fara el ...mi se pare un gest absurd sa se impotriveasca fara motiv....
cereti ca instanta sa suplineasca acordul tatalui, alta varianta nu aveti, ar fi trebui sa cereti si cand v-ati judecat.
a-si avea si eu o intrebare,daca ambi parinti locuiesc in aceiasi tara straina iar prin procesul de custodie a copilului domiciliul copilului adica resedinta sa stabilit la mama, copilul aflanduse in romania in prezent,a-si mai avea nevoie de procura pentru a face pasaport copilului sau scoaterea lui din tara,sau semnatura din partea tatalui?multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare din tara fara acordul tatalui edavid12 edavid12 buna ziua...am un baietel de 3 ani facut intr -o relatie de concubinaj,nu am ajuns in instanta pt custodie deloc,problema sta in felul urmator.tatal copilului ... (vezi toată discuția)
Pot sa plec din tara cu minor Anca Molcut Anca Molcut Vreau sa plec din tara cu fiica mea de 12 ani.Dupa divort s a hotarat custodie comuna cu domiciliul la mine...in 2 ani de zile nu a vizitat o niciodata(locuim ... (vezi toată discuția)
Custodie totala anemone4u86 anemone4u86 De poate obtine custodie totala asupra minorului, in ideea in care in prima instanta s-a stabilit custodie comuna. Si daca celalalt parinte nu isi exercita ... (vezi toată discuția)