avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere - habar nu am ce ma asteapta
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere - habar nu am ce ma asteapta

Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi!! Am incheiat un ctr de custodie cu o firma de la care am cumparat materiale de constructie. Eu am platit Marfa de 20.000 lei, dar ei mi-au livrat doar de 6.000 lei, motivand ca nu mai au restul. Astazi m-au invitat la un mediator. Cum sa procedez? Sa merg cu o prietena care este jurist doar ca sa nu ma prezint singura? O sa-i ceara mediatorul vreo delegatie? Apoi, ctr este semnat de tatal meu, dar ma duc eu, ca el nu se prea poate deplasa. Ar fi trebuit sa am o procura?
Invatati-ma cum sa pun problema acolo, pt ca nu ma pricep si nu stiu ce ma asteapta. ce pot sa cer?? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 21:50, 26 Mai 2014
adela05 a scris:

Ok, deci am fost, am refuzat sa semnez acordul de mediere, in schimb am semnat PV prin care s-a consemnat ca firma se oblige sa livreze toate bunurile marti, data la care voi semna si eu PV de receptie si, dupa acest moment, o sa ma duc sa retrag plangerea. E ok asa?

Intr-adevar, este foarte ciudat: ati acceptat medierea, ati ajuns la un acord in mediere, insa ati refuzat sa-l semnati !!!
Aveti un anume motiv care ne scapa noua pt. care ati refuzat sa semnati un acord de mediere acceptat?!
Raspunsul dv. mi-ar fi de mare folos ca sa-mi inteleg clientii cu atitudini si comportamente atipice.

Pentru ca ceea ce scria in Acordul de Mediere nu va avantaja deloc. Am inteles ca PV trebuie semnat oricum, dar Acordul nu sunt obligata sa-l semnez, atat timp cat nu este intelegerea pe care o doream.

E cam atipic sa se consemneze intelegerea partilor (pentru ca exista niste aspecte pe care le-ati convenit totusi) in procesul verbal de inchidere a procedurii. Puteati incheia un acord partial, cred eu, dar sa speram ca se va rezolva situatia chiar si asa.
Si aceste lucruri nu trebuia sa ne sfatuiasca mediatorul? Adica, eu nu am fost de acord cu draft-ul pe care ei il aveau pregatit, dar nici nu au fost dispusi sa-l modifice. Cel putin nu ne-a propus asa ceva. In schimb, a zis sa intocmim in PV in care sa scriem acordul la care am ajuns. Ce nu este coresct? Acel PV nu este legal intocmi, nu are valoare, ce se intampla daca partea adversa nu respecta ceea ce s-a consemnat in PV?
Ba da, asa ar fi trebuit. Este foarte ciudat faptul ca acordul era deja pregatit, avand in vedere faptul ca el se intocmeste la finalul procedurii si contine acele clauze asupra carora partile cad de acord.

Poate ca era intocmita o schita sumara, insa tot ramane ciudat faptul ca nu au fost de acord (cine mai exact nu a fost de acord?) sa il modifice in asa fel incat sa devina acceptabil si pentru dumneavoastra. Ce era atat de complicat de modificat, daca ati ajuns totusi la o intelegere?

Procesul verbal de inchidere a medierii este perfect legal, el arata ca partile au parcurs si finalizat procedura medierii si consemneaza, printre altele, modul in care s-a finalizat aceasta. Insa, atunci cand exista acord (partial sau total), se mentioneaza incheierea unui acord de mediere de catre parti. In cazul dvs. s-au mentionat direct termenii intelegerii, caci nu a existat un acord incheiat.

Nefiind un contract intre parti (adica intre dvs. si firma care v-a produs prejudiciul), ci un simplu proces-verbal, cele consemnate nu angajeaza direct partile in sensul respectarii obligatiilor prevazute, insa pot servi ca mijloc de proba. Daca nu isi respecta obligatiile privind livrarea, nu veti retrage nici dumneavoastra plangerea si veti continua demersurile, deci nu vad care ar fi rostul medierii.
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2014
mediator_comeaga, utilizator

Alte discuții în legătură

Invitatie la mediere Maria021985 Maria021985 Buna ziua, am primit ieri o invitatie la mediere( mai bine zis a primit sefu). Mediere este pe firma X. eu lucrez la firma Y. la mediere s-ar putea sa nu ... (vezi toată discuția)
Model pv de neacceptare amedierii Irina S. Irina S. Va rog, am nevoie de un PV de neacceptare a medierii. Multumesc. (vezi toată discuția)
Contract de pregatire a medierii - invitatie parte ContSters277797 ContSters277797 Am contactat un mediator si am incheiat un contract de premediere cu acesta. Am convenit asupra datei intalnirii, acesta urmand sa instiinteze cealalta parte. ... (vezi toată discuția)