Buna ziua.
Beneficiez de un salariu net timp de 12 luni in urma disponibilizarilor individuale cu acordul partilor din codul muncii art.55 lit.b;Societate pe actiuni. Am o dilema! In momentul de fata mi-am gasit un alt loc de munca, daca m-as angaja mai beneficiez de salariul lunar compensatoriu pana la expirarea termenului.
Mentionez ca sunt la inceput. Nu am luat nici un salariu inca!!!
La societatea la care am lucrat s-au facut disponibilizari la cerere . Cei care au vrut sa plece au primit o suma de bani fixa si in functie de vechimea in munca a fiecarui muncitor incepand de la 3 teminand cu 12 salarii nete realizate in luna martie 2009 plus 300 lei net pentru a nu beneficia de ajutor de somaj dupa expirarea salariilor compensatorii.
In momentul de fata am gasit un loc de munca. Daca ma angajez nu risc sa pierd acele salarii compensatorii lunar????
Cartea de munca a fost incheiata cu art.55 lit.b din codul muncii mai mult nu stiu! Nu am alte amanunte.
Daca nu stim in ce baza vi s-au dat acele salarii nu prea stim ce sa va raspundem.
Nu exista o reglementare legala prin care sa sa acorde salarii compensatorii la plecarea din firma cu acordul partilor.
De aceea presupun ca ati beneficiat de prevederi speciale reglementate in Contractul Colectiv la nivel de Unitate, ori noi nu stim ce scrie acolo.
Scrie undeva in vreun act primit de dvs ca aveti dreptul la 12 salarii?
V-ati luat cumva obligatia sa anuntati fostul angajator daca va angajati?
Indiferent de situatia cu acele salarii pe care spuneti ca ar trebui sa le primiti, eu cred ca mai bine va angajati decat sa asteptati niste bani pe care nu stiti daca si cand ii veti primi.
In ce baza vi se acorda acele "salarii compensatorii " daca exista o decizie de incetare cu acordul partilor ?
Practic acest articol de lege nu permite acordarea de salarii compensatorii timp de 12 luni de la data incetarii activitatii, asa cum precizati; nu vi se pot plati ( cel putin in mod legal) sumele promise, nemaiavand calitate de salariat.
Parerea mea- angajati-va linistit la o alta societate, pentru ca " trocul" propus de unitatea de la care ati plecat este unul ilegal si nu aveti garantia ca sumele promise va vor fi si achitate .
Daca este o decizie data de angajator , nu cred ca se pune problema in baza carei legi s-a acordat aceste salarii compensatorii.
Nu pierdeti acei bani, daca va angajati in alta parte .. acordarea salariilor compensatorii nu este conditionata de angajarea sau neangajarea dvs.
Banuiesc ca este vorba de acele salarii "compensatorii" cu care se conving angajatii sa inceteze contractele cu acordul partilor. Interesanta insa gaselnita firmei de-a le acorda treptat, in fiecare luna.
Dumneavoastra ati semnat vreo hartie in sensul acesta, sau este la mijloc doar vorba angajatorului?
Multe firme aplica aceasta tactica, de-a acorda aceste salarii ca angajatii sa accepte incetarea contractelor cu acordul partilor, insa primesc acesti bani (toti, fieca ca sunt 1,2,3 5 salarii sau cate s-a negociat) in momentul incetarii contractului de munca, odata cu ultimele drepturi salariale.
In mod firesc, nu ar trebui sa fiti "penalizat" ca v-ati gasit un loc de munca nou. Nu cred ca asta este interesul fostului angajator, sa nu aveti dvs de lucru ci sa-si protejeze acesta imaginea prin cat mai putine disponibilizari reale.
Somaj
andreiandrei470
Buna seara.
As avea nevoie de o lamurire.Sunt data in somaj din cadrul Regie Nationale A Padurilor, cu Legea nr.174-2006. Am un stagiu de cotizare de 6 ani, ... (vezi toată discuția)