avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am intrat intr-o benzinarie pe linie continua si m-a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am intrat intr-o benzinarie pe linie continua si m-a oprit politia

buna ziua, am si eu o nelamurile, am intrat intr-o benzinarie pe linie continua sa alimentez ca mi s-a aprins becul si nu mai gaseam nicio alta benzinarie in urmatorii 32 km... in fata mea a mai intrat o masina tot pe linie continua si nu a oprit-o politia, pe mine in schimb m-a oprit si mi-a dat 9 puncte amenda si 6 penalizare. celalalt conducator nu a fost penalizat, ce cauze de castig am daca depun contestatie? va multumesc
Amenda a fost aplicata corect, ca a scris 6x85 nu influenteaza cu nimic posibilitatea de anulare a pv. Veti plati 1/2 din 765 in 2 zile lucratoare, chiar daca depuneti plangere impotriva pv este recomandabil sa platiti 1/2 deoarece daca se respinge plangerea veti plati amenda intreaga. Iar daca ati incalcat linia continua in mod sigur se va respinge, nu conteaza ca nu l-a amendat si pe celalalt care a incalcat regula de circulatie.

Balta este mare si nu se pot prinde toti pestii! Cati primesc mita si nu sunt prinsi?

d) clasa a IV-a - de la 9 la 20 puncte-amendă;

Art.102. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
(2) Amenda contravenţională prevăzută la alin.(1) se aplică şi conducătorului de autovehicul sau tramvai care săvârşeşte o faptă pentru care se aplică 6 puncte de penalizare, conform art.108 alin.(1) lit.d).

Art.108. - (1) Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:
d) 6 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte:
9. schimbarea direcţiei de mers prin viraj spre stânga, dacă prin aceasta se încalcă marcajul longitudinal continuu care separă sensurile de circulaţie;
alina-florentina a scris:

dar mie nu mi se pare corect, legea este pt toata lumea..

Pai si dumneavoastra faceti parte din toata lumea, deci ati fost amendata. Unde este problema ? Chiar nu inteleg.... Daca si celalalt conducator auto era amendat ati fi fost cu inima impacata ?
Va expun doua intamplari personale.

Eram in Bucuresti, o portiune de bulevard era bombardat cu gropi si am ocolit mergand pe linia de tramvai, nu doar eu ci un intreg sir de masini. In dreptul refugiului nu m-am repliat pe drum ca sa nu dau iar i gropi. Ghiciti ce ? Eu am fost singurul oprit si amendat.

A doua intamplare: parcare langa o trecere de pietoni pe Bd. Basarabia. M-am intors la masina si nu mai era. In locul masinii mele erau altele, mult mai multe, unele parcate chiar pe trecere. Ghiciti ce ? Am platit 800 de lei recuperarea ei acum 4 ani.

Data viitoare ocoliti 1,5 km. E vorba de un minut in plus, atata tot.
Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Aici se aplica zicala :"pentru unii muma, pentru altii ciuma".
Daca ai o lege pe care n-o aplici tuturor echidistant, mai bine n-o aplici sau creezi parghii prin care sa o aplici tuturor egal nu dupa bunul plac.
In cazul de fata s-a creat un precedent prin neamendarea celui care a depasit linia continua inaintea autoarei acestui topic. Daca ar putea proba acest lucru in instanta credeti ca politistul in cauza nu ar trebui amendat/sanctionat?
Organul legislativ nu cred ca trebuie sa dea socoteala pe cine amendeaza si pe cine nu. Este la aprecierea lui.

Exemplelele pe care le-am dat eu ilustreaza exact acest lucru.

Si da, sunt situatii in care nimeni nu este amendat desi toata lumea greseste: si anume vorbitul la telefonul mobil. Peste 90% dintre soferi vorbesc la volan (putand provoca accidente grave) si nimeni nu este amendat. Deci se poate si viceversa, dupa cum observati.
Haideti mai intai sa incercam fiecare sa ne comportam corect si mai ales sa conducem corect. Pe urma mai vorbim.
Organul are obligatia sa vegheze si sa aplice legea atunci cand aceasta este incalcata indiferent de persoana care o incalca. El nu are dreptul de a face selectie pe cine amendeaza sau pe cine nu mai ales cand sunt doua fapte identice la care a fost martor. Pe ce baza aplica el legea in mod arbitrar? Si daca vede pe cineva comitand o ilegalitate si nu actioneaza in consecinta nu trebuie sa fie tras la raspundere?
Nu conteaza cate ilegalitati se produc atata timp cat ele nu sunt observate de legiuitor dar in clipa cand el vede si nu actioneaza e un fel de complice nu credeti? Adica eu daca va vad pe dvs furand din buzunare sau din magazin si se constata ca v-am vazut dar nu am anuntat politia sunt considerat complice sau in cel mai bun caz tainuitor. Daca eu ca persoana fizica sunt tras la raspundere, cu atat mai mult un organ de politie...

Alte discuții în legătură

Accident auto Stefanmar Stefanmar Va scriu si eu întâmplarea unui prieten. La ora 24 Acesta se deplasa cu mașina Logan din direcția Nord spre Vest a orașului, undeva a ... (vezi toată discuția)
Retinere permis mariachi mariachi Buna ziua . As avea nevoie de un sfat . Astazi , 06.01.2008 am fost oprit de un echipaj de politie , pentru incalcarea liniei continue . Mentionez ca am intors ... (vezi toată discuția)