Sganarelle a scris:n
nOrganul legislativ nu cred ca trebuie sa dea socoteala pe cine amendeaza si pe cine nu. Este la aprecierea lui.nnExemplelele pe care le-am dat eu ilustreaza exact acest lucru.nnSi da, sunt situatii in care nimeni nu este amendat desi toata lumea greseste: si anume vorbitul la telefonul mobil. Peste 90% dintre soferi vorbesc la volan (putand provoca accidente grave) si nimeni nu este amendat. Deci se poate si viceversa, dupa cum observati.nHaideti mai intai sa incercam fiecare sa ne comportam corect si mai ales sa conducem corect. Pe urma mai vorbim.n
nn
in cazul de fata, pot spune ca acel domn politist a avut ceva personal cu mine, deoarece in fata portii mele sta zilnic MCV cu radar,de foarte multe ori cand am ajuns acasa aveam intrarea in curte blocata de ei. niciodata nu le-am spus nimic, parcam in fata curtii vecinului.
nu mi se pare corect atat timp cat in fata mea cu 2 secunde inainte un alt conducator auto a executat aceasi manevra de a incalca marcajul continuu si nu a fost pedepsit, nu contest faptul ca nu am gresit si ca nu meritam acea amenda, dar cand vezi ca unul a fost iertat pt o greseala comisa cu 2 secunde mai devreme fata de mine, cum sa nu devii revoltat?? atunci cand i-am adus la cunostinta despre celalalt sofer, mi-a raspuns foarte mirat ca el nu a vazut pe nimeni, daca si dumneavoastra a-ti fi fost pus in aceeasi situatie ca mine nu cred ca a-ti fi fost atat de calm spunand ca este corect ceea ce a facut dansul. in masina de politie erau 2 domni polititsti,se putea foarte bine, unul sa ma amendeze pe mine si celalalt pe dansul.
nu este vb de invidie, este vb ca legea nu s-a aplicat corect pt toti conducatorii auto in situatia de fata si ca s-au facut preferinte.
corect, multi soferi incalca legea, dar atunci cand o incalca probabil nu este niciun organ de politie in fata lui sa il traga la raspundere. atunci cand sunt vazuti mi se pare corect ca TOTI cei care au incalcat sa fie trasi la raspundere.
cum adica este la aprecierea lui? dumneavoastra sunteti constient de ceea ce a-ti afirmat mai sus????adica eu pot sa ma duc acum in fata unui militian si sa fac un furt, atunci el ar trebui sa dea cu banul, "oare sa o pedepsesc pentru ceea ce a comis?" , "nuuu, lasa, data viitoare"... cam asta reiese din ceea ce a-ti afirmat.
Domnule legea este pentru toata lumea, indiferent ca este un cersetor sau unul bine pus, atat timp cat un politit observa o ilegalitate este dator sa traga la raspundere pe toata lumea .