avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pot fi constransi?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pot fi constransi?

Stiu ca infractiunile de santaj si amenintare se probeaza cu martori.Daca atunci cand s-au intamplat acele lucruri,au existat martori,eu ii numesc,dar ei refuza sa se implice,pot fi in vreun fel constransi sa declare ceea ce au vazut?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 14:12, 11 Mai 2009
fapta superiorului dvs. constituie infractiunea de amenintare, intrucat va ameninta cu o fapta de natura sa va alarmeze, deosebindu-se de santaj prin faptul ca in cazul santajului se urmareste obtinerea unui folos in mod injust.In plus santajul se poate savarsi si prin violente
Pe ce temei legal din codul muncii sau din codul muncii trebuie sa-mi intemeiez plangerea?
Vorbim de amenintare,pe care o gasim in codul penal.
Daca vorbim de codul munci,vedeti ce art. se invoca in desfacerea contractului de munca...
Amenintarea este reglementata de art 193 cod penal. Astfel:
ART. 193 Ameninţarea
Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Intrebarea mea se referea la argumentarea plangerii penale.Adica acest superior savarseste infractiunea de amenintare,dar care are legatura directa cu specificatii pe care le regasimin codul muncii,CCMNN,si in ROI.Pot face referire la articole din aceste norme?

Alte discuții în legătură

Am nevoie urgent de ajutor cocoxxl cocoxxl Am un caz cu un prieten care a fost acuzat de viol.Persoana vatamata i-a cerut o suma de bani pentru a renunta la plangere,bani pe care acesta nu a fost ... (vezi toată discuția)
Dacă am făcut o declarație ca ma bătut partenerul și o iau ... Andreea12389ff Andreea12389ff Dacă am făcut o declarație ca ma bătut partenerul și o iau declarația înapoi și am trecut și prin tribunal se poate lua înapoi? (vezi toată discuția)
Renuntare plangere pey pey se poate renunta la plangere penala pt agresiune fizica si amenintare cu moarte in instanta la judecatorie (vezi toată discuția)