avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cind transmit in Revisal incetarea unui CIM pt.absente ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cind transmit in Revisal incetarea unui CIM pt.absente nemotivate?

Un salariat lipseste nemotivat din 21.05.L-am convocat pt.cercetare disciplinara(prin posta) pe 13.06.Nu a venit,deci pot sa-i desfac contractul de munca cf.art.248,alin.1 litera e.
Nu stiu insa cu ce data fac decizia si cand transmit Revisalul,pt.ca,cf.art.77,produce efecte de la data comunicarii.Adica,decid azi,18.06 ca incepand 23.06,sa zicem(trimit prin posta pe 19,primeste pe 23,teoretic) si tot pe 23 trimit la Revisal.
E bine?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:07, 6 Aprilie 2015
Bun (recunosc ca nu stiam de aceasta Decizie ICCJ), atunci cu atat mai mult termenul de 30 de zile se va implini mai tarziu de 21.06.2014 cum am scris eu, fiind deci timp suficient pentru a dispune si opera legal sanctiunea.
Si cu art.252 cum ramane?"Decizia de sanctionare se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii".Daca eu fac decizia azi,cu data de azi si o transmit la ITM,cum mai produce efecte de la data comunicarii?
Iar contractul nu e suspendat(nu am dedus ca e voie),e pontat fara plata.
Nu intelegeti ca art.252 C.mun.nu are nicio legatura cu transmiterea incetarii c.i.m.

Emiteti decizia de incetare, o transmiteti in REVISAL si apoi i-o comunicati salariatului. De la data comunicarii incepe sa curga termenul de contestare in instanta.
Aveti dreptate,am inteles gresit art.252.Am presupus ca efectele care se produc de la data comunicarii(cf.art.252) sunt insasi sanctiunea,respectiv desfacerea CIM(nu contestarea ei).
Multumesc
Am si eu o intrebare pe acest subiect.
Prin raportul comisiei de cercetare disciplinara am inteles ca se constata absenta nemotivata si deci suspendarea CIM,( in pontaj salariatul apare ca neplatit in ziua respectiva).
Complementar poate fi dispusa si o sanctiune diciplinara avand in vedere regulamentul intern sau se considera ca a fost sanctionat de doua ori? (ma refer la un salariat care dupa 1 zi de absenta nemotivata a revenit la serviciu)
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2015
Dorina Tarcea, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinra Ibi88 Ibi88 Buna seara, care este procedura de concediere disciplinara a unei salariate daca are CIM suspendat in Revisal pentru absente nemotivate? Mentionez ca s-a ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca potarnichegalbena potarnichegalbena Buna ziua, un angajat a solicitat suspendarea CIM cu acordul partilor,pana in data de 11.04, de atunci nu s a mai prezentat la serviciu si nici nu mai raspunde ... (vezi toată discuția)
Abs nemotivate alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, Am urmatoarea problema: un salariat lipseste nemotivat din data de 12.12.2012, vineri 14.12.2012 am primit si inregistrat referatul, cu data de ... (vezi toată discuția)