avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... desfiintare SRL
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

desfiintare SRL

Buna ziua. Am si eu o problema. Firma mea, un SRL, nu a avut activitate ( adica profit 0 ) si acum m-am hotarat sa o desfiintez.As dori sa stiu daca este valabil faptul ca , chiar daca profitul a fost 0 trebuie sa platesc impozit conform noilor reglementari sau daca exista vreo posibilitate sa scap de aceasta plata a impozitului.De asemenea as dori sa stiu care sunt pasii pentru inchiderea firmei.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexako , utilizator 16:02, 19 Octombrie 2009
barta mihaela a scris:

115 . Prevederile art. 18 alin. (2) din Codul fiscal nu se aplica societatilor in inactivitate temporara inscrisa in registrul comertului, conform prevederilor art. 237 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. In situatia in care contribuabilii intra in inactivitate temporara in cursul anului, prevederile art. 18 alin. (2) se aplica pentru perioada cuprinsa intre inceputul anului si data cand societatea inregistreaza la oficiul registrului comertului cererea de inscriere de mentiuni.

Buna ,
Aceeiasi problema o am si eu ca domnul cu srl far aprofit ......eu am incetat activitatea si nu mai am profit din 2006 insa nu am desfinata frima ...si am depus actele la fisc an de an semestrial,anul acesta din martie nu am mai depus nimica la fisc ...intrebrea mea este ca sa ma lamuresc tebuie sa platesc acel impozit forfertat da sau nu? Va multumesc ?
~ Conținut șters la cerere ~
Buna seara.Imi cer scuze daca nu am reusit sa ma lamuresc din cele citite pana acum, dar prea multa intelegere nu gasesti la Registrul Comertului din zona, astfel incat sa obtii informatiile necesare, de aceea apelez la sprijinul dumneavoastra.Detin o firma pe care am infiintat-o in 2005.Nu a avut deloc activitate, depunand la Administratia Financiara bianual declaratie de nefunctionalitate si la Registrul Comertului aceeasi declaratie+declaratiile 100 si 101la termenele impuse.In conditiile expuse, sunt obligata sa platesc acest impozit?Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2009
z.cora, utilizator
La Reg Com gasiti intelegere pe bani si nu ma refer la spagi ci oficial cu factura .
Referitor la impozitul forfetar raspunsul este afirmativ , trebuie sa il platiti
Intr-adevar, in cadrul registrului comertului primiti consultatii contra cost. Impozit forfetar veti plati pana la momentul in care veti suspenda activitatea societatii la ONRC sau pana la momentul dizolvarii societatii din Registrul Comertului

Alte discuții în legătură

Societate fara activitate - impozit forfetar narcisa07 narcisa07 Am si eu o intrebare: am o societate (SRL) care de 3 ani nu are activitate dar nu am declarat-o suspendata, sunt asociat cu 10% si administarator, i-am depus ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Suspendare firma ile@n@ ile@n@ Am o mare nelamurire . Nu inteleg de ce suspenda lumea activitatea firmelor deoarece in perioada suspendarii venitul fiind 0 , este supus impozitarii minime. ... (vezi toată discuția)