avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... desfiintare SRL
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

desfiintare SRL

Buna ziua. Am si eu o problema. Firma mea, un SRL, nu a avut activitate ( adica profit 0 ) si acum m-am hotarat sa o desfiintez.As dori sa stiu daca este valabil faptul ca , chiar daca profitul a fost 0 trebuie sa platesc impozit conform noilor reglementari sau daca exista vreo posibilitate sa scap de aceasta plata a impozitului.De asemenea as dori sa stiu care sunt pasii pentru inchiderea firmei.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexako , utilizator 16:02, 19 Octombrie 2009
Multumesc pentru promptitudinea raspunsurilor.Intre timp am rezolvat partial problema.Nedumerirea (si de aici intarzierea in rezolvarea acestei probleme) consta in ideea platirii acestui impozit de catre o firma declarata nefunctionala.In privinta consultatiilor contra cost stiam din plin de acest lucru.Ideea este ca si cu chitanta la mana, tot cu indiferenta esti tratat de anumite persoane,fara a generaliza insa (vorbesc in cunostinta de cauza).
Buna ziua. As dori cateva raspunsuri va rog. Am suspendat activitatea firmei mele , care nu avea profit si nici activitate,deci impozit 0, mi s-a comunicat ca trebuie sa platesc impozitul forfetar iar eu nu doresc sa-l platesc si nu o voi face. As dori sa stiu ce masuri se vor lua asupra firmei mele.Am inteles ca initial se inchide contul firmei iar apoi va fi radiata din oficiu . Va rog sa-mi raspunde-ti cam in cat timp se face face acest lucru sau daca mai sunt si alte masuri.Mentionez inca odata ca acest impozit forfetar nu il voi achita.Va multumesc.
iar apoi va fi radiata din oficiu

Adm financiara va va soma sa platiti impozitele restante iar ulterior se poate sa va blocheze si conturile
Referitor la radiere nu se poate din oficiu deoarece societatea este suspendata
Atata timp cat societatea comerciala inregistreaza datorii catre stat, aceasta nu va fi radiata din oficiu. In plus firma mai este si suspendata, si acesta constituind un motiv din cauza caruia nu va putea fi radiata firma.
Prima masura care se va lua impotriva dumneavoastra va fi poprirea conturilor societatii. In tot acest timp si pana la plata impozitului, vor fi penalizari pentru neplata impozitului...
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Societate fara activitate - impozit forfetar narcisa07 narcisa07 Am si eu o intrebare: am o societate (SRL) care de 3 ani nu are activitate dar nu am declarat-o suspendata, sunt asociat cu 10% si administarator, i-am depus ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Suspendare firma ile@n@ ile@n@ Am o mare nelamurire . Nu inteleg de ce suspenda lumea activitatea firmelor deoarece in perioada suspendarii venitul fiind 0 , este supus impozitarii minime. ... (vezi toată discuția)