avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... De ce sa platesc 9 lei pe metru cub de apa rece ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

De ce sa platesc 9 lei pe metru cub de apa rece ?

Buna tuturor, ieri am aflat ca platesc 9 lei metru cub de apa rece in loc de 7,3 lei cit erea ! Asta pentru a acoperii datoriile pe cre unii nu le platesc si comitetu le pune tot in circa bunilor platitori. E normal sa mareasca atit cota ???? Specific ca blocul nu are fond de rulment, ca nu vrea nimeni sa l plateasca din cauza unor nereguli mai vechi !
Cel mai recent răspuns: androidu , utilizator 19:02, 29 Iunie 2014
Deci , datorii la bloc acumulate in trecut datorita vechii conduceri si acum noua conducere in frunte cu tanti administratora care e culmea ,e de la Primarie, insista sa mareasca tariful la apa pentru a face rost de bani pentru ca , altfel o sa raminem fara apa la bloc ! Asta a fost explicatia ei aseara cind a venit sa citeasca apometru. Cind i am spus ca e ilegal ce face , a luat foc. a inceput cu clanta mare , ca alta solutie nu e. Miine e sedinta, dar cred ca ese cearta mare. Va tin la curent ca sa vedeti si voi cu cine am eu de aface. Eu sint mai comunist si cind vad nereguli ,ma irita pe creier. Nusti daca se poate aplica regula de 50+ 1 s au din 20 de persoane 15 sint pentru si 5 inpotriva ca atunci nu mai pot contesta !
Nu trebuie sa fii comunist ca sa ai simtul dreptatii! :)

Marirea pretului la mc de apa este o forma de suplimentare a fondurilor asociatiei pentru a acoperi restantele la furnizor.
Cu acelasi efect si pentru aceeasi cauza ar fi putut sa va puna pe liste pretul din factura, dar constituirea unui fond unde sa contribuiti cu o suma oarecare si care fond sa fie destinat exact acoperirii acestor restante pana cand se recupereaza sumele de bani lipsa de la cei care le-au cauzat.

Ca va certati, asta nu e un mod de rezolvare a problemei. Indiferent ce modalitate adoptati, este important sa strangeti fonduri suplimentare pentru a va plati restantele si a nu vi se inchide apa. Cred ca acesta este telul final.
In paralel trebuie intreprinse si masuri mai dure pentru recuperarea restantelor de la locatari, masura care dureaza mai mult in timp si care s-ar putea sa nu fie suficienta pentru a evita oprirea apei.

Daca se va aplica pretul din factura, dar restantele la furnizor nu sunt acoperite, veti ramane fara apa, adica cum se spune mori cu dreptatea-n mana,

Fara fond de rulment sunteti pierduti!
Indiferent de neregulile din trecut, acest fond este extrem de necesar si este si obligatoriu de constituit, mai ales cand exista probabilitatea atat de evidenta a acumularii de restante de la locatari.
O asociatie de proprietari a carei conducere nu impune reguli legale pentru evitarea unor masuri nelegale este o asociatie prost condusa si ai carei proprietari au numai de pierdut.
Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2014
elga50, moderator
DA , pe undeva aveti dreptate, apa de la furnizor e aproape 7 lei metru cub , la avizier a fost afisat pna acum 7,3 lei de miine poat e 9 lei dar problema nu o sa se rezolve pentru ca restantierii tot nu o sa plateasca iar eu o sa ajung sa platesc constincios intrtinerea si ma trezesc ca am apa oprita intro zi. Pe RESTANTIERI am inteles ca 3 luni nu are ce sa le faca.daca nu platesc si cum sa nu te apuce nervii. 60 % din boc platim pentru nepasarea altora care steu si beau si fac petreceri.:angry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pret corectat canal+epurare iulianaraU iulianaraU Buna ziua, Efectuez o expertiza contabila judiciara si am nevoie de niste informatii despre cum se calculeaza pretul corectat la canal+epurare. Se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Pret mc apa rece dan_alex dan_alex Buna seara. Dintre cei care sunt administratori la blocuri in Bucuresti daca imi poate spune si mie cineva care este pretul unui metru cub de apa rece pe care ... (vezi toată discuția)
Apa calda, pret vladanicu vladanicu buna ziua ma numesc vlada nicu nu am anteles de ce platesc apa calda 21 lei metru cub si celelante scari platesc 18lei si anul trecut am platit 25 lei ... (vezi toată discuția)