avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diminuare spor de toxicitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diminuare spor de toxicitate

Sporul de toxicitate intr-un laborator de analize medicale la stat se poate diminua de la 25% la 15%?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:44, 27 Iunie 2014
Atunci acordarea acestui spor in baza a ce act s-a facut? Din cate stiu exista un act normativ care prevede cuantumul sporurilor care se acorda in sectorul de sanatate.
Este vorba despre Ordinul nr.547 din 19 mai 2010 al ministrului sănătăţii pentru aprobarea Regulamentului privind acordarea sporurilor la salariile de bază...
Da, asa este, numai ca acum asa s-a hotarat conducerea unitatii. Vroiam sa stiu daca institutia poate face acest lucru in cazul in care este o lege a salarizarii care se prevede ca sporul de toxicitate in laboratorul de analize medicale este de 25%.
Unde-i lege,nu-i tocmeala.
Cam asa este. Insa in baza acelui proces-verbal , trebuie emisa o decizie care sa aiba la baza si un text de lege .
Decizia se poate contesta? Adica poti spune ca nu esti de acord cu ea? Ai acest drept ca si angajat al institutiei?

Alte discuții în legătură

Spor de toxicitate taga taga in cadrul laboratoarelor de analize medicale care lege este aplicabila pentru sporul de toxicitate? (vezi toată discuția)
Conditii de munca umis umis Personalul din laboratorul din cadrul administratiilor bazinale ,care face analizele la apele menajere, sunt expuse la lucru cu substante toxice si cancerigene ... (vezi toată discuția)
Spor toxicitate arhivar Norica Ruj Norica Ruj Vă rog ,ce demersuri trebuie făcute ptr. obținerea retroactivă a sporului de toxicitate ., lucrez in aceeași firmă și același loc de muncă de 40 de ... (vezi toată discuția)